Nieuws

Accreditatietermijn voor NN Marathon Rotterdam geopend

Belangstellende media kunnen zich vanaf nu accrediteren voor de NN Marathon Rotterdam op zondag 14 april. Accrediteren kan tot 9 april via de NSP-site(NSP-kaarthouders).

Organisator Golazo heeft in de aanloop naar de 43e editie van de marathon in de Maasstad de Kelvin Kiptum Foundation gelanceerd. Die is bedoeld om de nagedachtenis aan Kelvin Kiptum levend te houden en zijn familie en omgeving te ondersteunen, aldus Golazo. Met het fonds zal vooral worden ingezet op financiële ondersteuning op het vlak van onderwijs, infrastructuur en op sportieve initiatieven voor jonge marathonlopers in Kenia.

Kiptum kwam in februari om het leven bij een auto-ongeluk. Het was de bedoeling dat hij in Rotterdam zijn eigen wereldrecord zou aanvallen en zou pogen de marathon binnen  twee uur af te leggen.

Golazo stort alvast de eerste 50.000 euro in het fonds, een symbolische bijdrage van 1 euro per deelnemer aan de NN Marathon Rotterdam. Deelnemers wordt opgeroepen eveneens een donatie te doen.

Kelvin Kiptum (Foto: Golazo/Rotterdam Marathon)

Daarnaast worden initiatieven ontplooid ter nagedachtenis aan Kelvin. Wilbert Lek, directeur NN Marathon Rotterdam: “In Rotterdam zou Kelvin aan de start gestaan hebben met als doel zijn wereldrecord te verbreken en als eerste atleet onder de magische grens van 2 uur te lopen. Alle deelnemers aan het evenement ontvangen een rouwlintje dat op het loopshirt kan worden bevestigd. Ook wordt startnummer 1, dat al was toegekend aan Kelvin, niet uitgegeven.”