Nieuws

Persconferentie NN Marathon Rotterdam komende vrijdag

De organisatie van de 43e editie van de NN Marathon Rotterdam belegt op vrijdag 12 april een persconferentie in het Hilton Hotel.

Marathondirecteur Wilbert Lek en racedirector Marc Corstjens zullen daar een toelichting geven op de organisatie van het evenement en de samenstelling van het veld van nationale en internationale topatleten. De NN Marathon Rotterdam is tevens het decor van de Nederlandse Kampioenschappen Marathon.

Corstjens gaat in gesprek met enkele topatleten die aan de start verschijnen, onder wie  Abdi Nageeye, Dawit Wolde,  Tiki Gelana en  Eunice Chumba.

Kelvin Kiptum (Foto: Golazo/Rotterdam Marathon)

De marathon op zondag 14 april staat mede in het teken van de verongelukte wereldrecordhouder Kelvin Kiptum, voor wie de Kelvin Kiptum Foundation is opgericht.  Die is bedoeld om de nagedachtenis aan Kelvin Kiptum levend te houden en zijn familie en omgeving te ondersteunen. Kiptum kwam in februari om het leven bij een auto-ongeluk. Het was de bedoeling dat hij in Rotterdam zijn eigen wereldrecord zou aanvallen en zou pogen de marathon binnen  twee uur af te leggen.