Nieuws

Drie extra accreditaties voor Spelen in Parijs

Het IOC heeft aan Nederland drie extra accreditaties voor de Olympische Spelen in Parijs (26 juli – 11 augustus 2024) toegekend. Daarmee komt het aantal beschikbare kaarten voor Nederlandse media, journalisten en fotografen op 77.

De overtekening na de zogeheten ‘press-by-number-procedure’ was dermate groot, dat NOC*NSF met succes een verzoek deed voor enkele kaarten extra, om de ergste nood te lenigen. Kort voor sluiting van de deadlines kwamen namelijk nog enkele aanvragen binnen.

Die overtekening kwam niet onverwacht, gezien de relatieve nabijheid van Parijs als olympische stad. Helaas hebben we ook enkele aanvragers teleur moeten stellen.

NOC*NSF en NSP zijn ditmaal extra vroeg begonnen met een definitieve schifting in verband met de grote belangstelling voor accommodatie in Parijs. Aangezien ook het aantal voor de media beschikbare hotels beperkt is, hebben we gemeend vroegtijdig keuzes te maken en toegezegde accreditaties bekend te maken.

Pas in de loop van het jaar beginnen we met het verzamelen met de persoonsgegevens van de geaccrediteerde journalisten en fotografen.