Nieuws

Top 10 kandidaten NSP Sportfoto van het Jaar bekend

De jury van de NSP Sportfoto van het Jaar 2022 heeft uit de 177 inzendingen een top 10 van beste beelden geselecteerd. De beste drie sportfoto’s zullen op onze Nieuwjaarsbijeenkomst op 30 januari a.s. in het kantoor van de Nederlandse Loterij bekend worden gemaakt.

De winnaar en de nummers 2 en 3 ontvangen daar uit handen van Remco Huitema (Cameraland) waardecheques van respectievelijk € 1.250,=, € 750,= en € 500,=. 

De jury, bestaande uit Mathilde Dusol, foto-ambassadeur Louis van de Vuurst en NSP-penningmeester én fotograaf René Bouwman, was vooral te spreken over de variatie aan inzendingen, verdeeld over vele sportdisciplines.

Het aantal inzendingen is lager dan in andere jaren, maar dat heeft mogelijk te maken met het feit dat niet langer wordt samengewerkt met de Zilveren Camera. De NSP is voornemens volgend jaar deel te nemen aan een nieuwe fotoprijs, in samenwerking met andere partijen in de media. In de loop van het jaar zal daarover meer bekend worden.

Onderstaand in willekeurige volgorde de top 10 geselecteerde uit de 177 inzendingen, gemaakt door de fotografen Iris van den Broek, Margarita Bouma, Ronald Hoogendoorn (2x), Olaf Kraak, Erik Pasman, Maurice van Steen, Vincent Riemersma en Koen van Weel (2x).

Aanmelden voor het bijwonen van de Nieuwjaarsbijeenkomst en de diverse prijsuitreikingen kan via info@nsp.nl. Er zijn geen kosten aan verbonden.

 

Luka Modric omstuwd door fotografen na het winnen van de Champions League met Real Madrid (Foto Erik Pasman).

De estafettevrouwen vieren hun behaalde titel op de 4x400m op het EK in München (foto Ronald Hoogendoorn).

Wereldkampioen Lionel Messi krijgt een Arabische mantel omgehangen door de emir van Qatar (Foto Maurice van Steen).

De gelijkmaker van Wout Weghorst (2-2) in beeld in de slotseconden van het kwartfinaleduel Argentinië-Nederland. (Foto Koen van Weel)

Ajax-trainer Erik ten Hag wordt in de lucht gegooid door zijn spelers na het behalen van de landstitel. (Foto Olaf Kraak).

Service van Celeste Plak in het duel Nederland-Argentinië tijdens het WK-volleybal (Foto Ronald Hoogendoorn)

Ontlading bij Jessica Schilder na haar gouden worp op het EK atletiek in München. (Foto Margarita Bouma)

De aflossingsploeg in het shorttrack viert het Olympisch goud op de Winterspelen in Beijing. (Foto Koen van Weel)

Kjeld Nuis tijdens zijn gouden race op de 1500 meter, nauwelijks gadegeslagen door Chinese officials in Covid-beschermende outfit. (Foto Vincent Riemersma)

Turner Casimir Schmidt in actie tijdens het WK turnen in Liverpool. (Foto Iris van den Broek)