Nieuws

Accreditatieproces voor Formule 1 Heineken Dutch Grand Prix begonnen

Het accreditatieproces voor Nederlandse sportjournalisten en -fotografen die verslag willen doen van de Grand Prix op het circuit van Zandvoort (25-27 augustus 2023) is begonnen.

NSP-kaarthouders kunnen gewoon inloggen op de sportagenda van de NSP (https://www.nsp.nl/sportagenda) en een aanvraag indienen. Dat kan tot uiterlijk vrijdag 21 juli 2023. Aanvragen die later binnenkomen worden niet meer in behandeling genomen.

Professionele journalisten en fotografen die niet over een NSP-kaart beschikken, kunnen hun aanvraag vergezeld van naam, adres en opdrachtgever(s) sturen aan info@nsp.nl. Aanvragen van niet-professionele journalisten/fotografen en/of medewerkers van niet-relevante media zullen niet in behandeling worden genomen.

Zoals gebruikelijk is er voor de nationale media in elk land met een Grand Prix een extra, maar beperkt contingent aan accreditaties beschikbaar. Dat aantal komt bovenop het aantal vaste volgers van de Formule 1 uit Nederland, veelal in het bezit van (rode) jaarpassen van de FIA.

Aanvragen die compleet en tijdig zijn ingediend, zullen worden beoordeeld door het Media Accreditatie Comité van de Formule 1 Heineken Dutch Grand Prix, waarvan de organisatie van de Dutch Grand Prix, het CM.com Circuit Zandvoort en de NSP deel uitmaken. Bij beoordeling en toetsing van de aanvragen zijn de geldende eisen en criteria voor media-accreditatie van de internationale autosportfederatie FIA van toepassing.

Aanvragen van mediapartijen die verslag willen doen van de gebeurtenissen in en rondom Zandvoort, waarvoor het niet noodzakelijk is om op het circuitterrein aanwezig te zijn, kunnen terecht in het mediahuis in Zandvoort. Deze faciliteiten worden aangeboden door de gemeente Zandvoort met steun van de Dutch Grand Prix. Vragen hierover kunnen gericht worden aan:

Walter Sans, woordvoerder F1 Dutch Grand Prix namens gemeente Zandvoort wsans@zandvoort.nl. Telefoon: 0638294517.