Nieuws

De Bont en Boeringa kondigen in 'persberichten' transfers aan

Een transfer is pas echt beklonken als deze bevestigd is in een persbericht. En dus verschenen er zowel in december als in januari persberichten van de hand van twee collega’s van Voetbal International, die na de winterstop elders beginnen.

Zoals dit bericht op X van Stef de Bont:

­­Huidige club: Voetbal International

Nieuwe club: FC Utrecht

Alsof het een transfer was als alle andere waarover hij regelmatig berichtte, zo kondigde Stef de Bont vorige week zijn eigen overstap van VI naar FC Utrecht aan. Hij heeft een nieuwe baan als manager Strategie en Media bij de eredivisionist.

De overgang viel natuurlijk binnen de transferwindow, maar het is in deze winterperiode al de tweede gevoelige aderlating voor VI. In december maakte Reon Boeringa bekend in dienst te treden van Mediahuis Noord, waar hij aan de slag gaat op de gecombineerde onderzoeksredactie van Dagblad van het Noorden en Leeuwarder Courant.

De Bont werkte 13,5 jaar op de redactie van VI, Boeringa ruim 10 jaar. “Johan Derksen kon nog wel een beginnend journalist gebruiken”, kijkt De Bont terug op zijn aanvangsperiode bij het medium. “Een droombaan.” En hij vult aan: “Toch is het tijd voor iets anders. Naar de ‘vijand’, zoals iemand gekscherend zei.”

Boeringa kondigt aan te zullen gaan schrijven over de zakelijke kant van de sport en het voetbal, zoals bestuurlijke en financiële achtergronden.