Nieuws

Verjaardagsboek '80x WILLEM VAN HANEGEM'

Medio februari verschijnt het boek ‘80x WILLEM VAN HANEGEM’ van de hand van Harry Walstra. Aanleiding is de 80e verjaardag van ‘de Kromme’ op 20 februari 2024.

Van Hanegem staat dan ongetwijfeld landelijk in het middelpunt van de belangstelling. Maar, vanaf zijn debuut in het betaald voetbal in 1962 heeft deze legende nooit over aandacht te klagen gehad.

De cover van het boek over de jarige Willem van Hanegem.

Dat was zo in zijn eerste wedstrijd met Velox aan de Koningsweg in Utrecht tot en met zijn afscheidswedstrijd in De Kuip in Rotterdam-Zuid op 4 juni 1983, met Feyenoord tegen het Oranje van 1974. De fans lagen aan zijn voeten, aldus Walstra.

Dat gebeurde niet alleen vanwege zijn gouden linkerbeen, maar ook om zijn humor die zelfs op het veld terug te zien en te horen was. Zo sprak Van Hanegem na het in ontvangst nemen van een gele kaart van scheidsrechter Gans: 'Ik denk niet dat jij de kerst haalt.'

'80x Willem van Hanegem' levert volgens de auteur tachtig wedstrijdverhalen en vele anekdotes op van deze unieke nummer 10 in het shirt van Velox, Xerxes, Oranje, AZ'67, Chicago Sting, FC Utrecht en Feyenoord.

Medio februari komt dit met vele foto's prachtig vormgegeven boek uit. De prijs is €23,00 inclusief verzendkosten. Bestellen kan via harrywalstra@hotmail.com