Nieuws

45.000 vrijwilligers OS Parijs maken kennis met hun uitrusting

In de Paris La Défense Arena in Nanterre zijn afgelopen zondag (24 maart) de 45.000 vrijwilligers van de Spelen bijeengekomen voor een zogenoemde Vrijwilligersconventie. Daar is ook de kledingcollectie voor alle betrokkenen in de venues van de Spelen gepresenteerd.

De uitrusting is samengesteld en ontworpen in samenwerking met Decathlon, partner van de Spelen van Parijs 2024.

Het gaat om een unisex-uniform, “geschikt voor alle missies, alle situaties, alle weersomstandigheden en alle lichaamsvormen”, aldus het organisatiecomité.

Het kledingpakket voor iedere vrijwilliger bestaat uit 15 items, waaronder de trui, die verwijst naar een iconisch Frans mode-item: de marinière, een matrozengestreept overhemd). Het uniform is herkenbaar voor alle betrokkenen bij de Olympische en Paralympische Spelen, inclusief de toeschouwers.

De conventie vormt de aanloop naar de voorbereiding op de Spelen. De komende weken zullen de vrijwilligers beginnen met hun online training, voordat ze in mei hun accreditaties en uniformen verzamelen en de locatie ontdekken waar ze vanaf juli zullen werken.

Een vijfde deel van de vrijwilligers, bestaande uit 150 nationaliteiten, is afkomstig uit het buitenland. Vijf procent van de vrijwilligers kennen een beperking. Bijna de helft van de vrijwilligers bij de Paralympische Spelen zal eerder ook actief zijn geweest bij de Olympische Spelen.