Nieuws

Debat over nasleep WK Qatar tijdens NSP Sport & Media Borrel 2023

Het recent afgesloten WK voetbal in Qatar is aanleiding om er eens grondig over na te praten tijdens de NSP Sport & Media Borrel op maandag 30 januari. In het gebouw van gastheer Nederlandse Loterij in Rijswijk gaan John Graat (Trouw), Sjoerd Mossou (AD) en Arno Vermeulen (NOS) in debat over de lessen van Qatar.

Aan de hand van gespreksleider en presentator Marcel Maijer gaan zij in op de belangwekkende vraag in hoeverre kan worden voorkomen dat de geschiedenis zich in 2030 herhaalt met een eventueel WK voetbal in Saoedi-Arabië.

Dit gesprek vormt onderdeel van het programma waarin de NSP zoals gebruikelijk zijn vijf jaarprijzen uitreikt. Dat zijn de NSP Sportpersoonlijkheid van het Jaar 2022, de Sportfoto, de Scoop, het Talent en de Sportjournalist van het Jaar.

Beeld van de NSP-bijeenkomst in 2022 (Foto: Stephan Tellier)

Vorig jaar vielen die prijzen toe aan respectievelijk Femke Heemskerk (Sportpersoonlijkheid), Robin van Lonkhuijsen (Sportfoto), Dennis van Eersel (Scoop), Chiel van Koldenhoven (Talent) en Willem Vissers (Sportjournalist 2022).

In het gebouw van Nederlandse Loterij worden onder meer de tien genomineerde foto’s tentoongesteld die meedingen naar de prijs van de Sportfoto van het Jaar. De winnaar ontvangt een waardecheque van Cameraland ter waarde van €1250, de nummers twee en drie ontvangen cheques van €750 en €500.

Belangstellenden kunnen zich aanmelden via info@nsp.nl. Wacht daarmee svp niet te lang. In de week naar de 30e januari sturen we een bevestiging met het definitieve programma en informatie over het parkeren.

Globaal programma:
16:30 – 17:00 uur: Inloop en ontvangst met hapjes en drankjes.
17:00 – 18:00 uur: Diverse prijsuitreikingen en debat over WK Qatar met Arno Vermeulen, Sjoerd Mossou en John Graat onder leiding van Marcel Maijer.
18:00 – 19:00 uur: Napraten tijdens de NSP Sport & Media Borrel