Nieuws

Jacob Melissen verkozen tot ‘Paardensportman van het Jaar’

Fotograaf/journalist Jacob Melissen is tijdens ‘The Dutch Masters - Indoor Brabant’ verkozen tot ‘Paardensportman van het jaar’.  De jaarlijkse verkiezing bestaat sinds 1978, maar ging wegens de corona-maatregelen in 2020 en 2021 niet door. Eerder werden met onder anderen Joep Bartels en Jacques van Leeuwen ook al mediavertegenwoordigers verkozen.

Jacob Melissen maakt zelf deel uit van de commissie die de keuze bepaalt. ‘Na veel consideratie heeft de commissie een van eigen leden de titel toegekend’, meldt het persbericht. Melissen staat bekend om zijn activiteiten als fotojournalist en zijn ‘encyclopedische’ kennis van de paardensport.

Jacob Melissen bij de huldiging als ‘paardensportman van het jaar’

Zijn kritiek op de prestaties van het Nederlandse springteam op het WK in 2000 leidde indirect tot de oprichting van het Springpaarden Fonds Nederland (SFN) in 2006. Melissen is nog altijd een van de  drijvende krachten achter het SFN.

Volgens fotojournalist Dirk Caremans is Jacob Melissen ,,Een paardenman bij uitstek, die vaak rake opmerkingen heeft, die hij af en toe net iets beter zou kunnen brengen. Achter die grote mond zit iemand met een heel groot hart die ook aan je denkt als je dat het meest nodig hebt.”

Fotograaf Remco Veurink zegt op de website van The Dutch Masters over zijn leermeester:  ,,Hij heeft een ongezouten mening, maar is ook een zeer aimabel mens. Iemand die je – als je in de problemen zit - 24 uur per dag kunt bellen. En hij heeft zich altijd belangeloos ingezet voor de sport.”