Nieuws

Marco Knippen weg bij Trouw

NSP-voorzitter Marco Knippen heeft - in goed overleg - besloten dagblad Trouw te verlaten. In zijn verklaring zegt hij ‘dat ondanks de prettige collegiale omgang binnen de sportredactie de gewenste professionele synergie ontbrak.’

Marco Knippen

Knippen: ,,Ik kijk met plezier terug op het optrekken met de collega's, al heeft mijn overstap niet de voldoening gebracht waarnaar ik zocht. De afgelopen periode heeft mij als journalist verrijkt en nieuwe inzichten verschaft."

 Knippen verruilde in september vorig jaar na 24,5 jaar de sportredactie van Mediahuis regionaal (Noordhollands Dagblad, Haarlems Dagblad, Leidsch Dagblad, De Gooi- en Eemlander en IJmuider Courant) voor die van Trouw. Hij verwierf de laatste jaren bekendheid met onderzoeksverhalen over onder andere doping, moderne sportslavernij en (seksueel) grensoverschrijdend gedrag in de sport.

 Voor het interview met turntrainer Gerrit Beltman, die in 2020 toegaf pupillen stelselmatig te hebben mishandeld, geïntimideerd en vernederd, won hij de journalistieke jaarprijs  de Tegel. Voor zijn productie over doping en omkoping in de Keniaanse atletiek werd Marco Knippen uitgeroepen tot sportjournalist van het jaar 2015.