Nieuws

BOEKEN

NSP-debat keert terug in ‘De kater van Qatar’

Met het boek ‘De kater van Qatar’ vraagt auteur Gerard Arink opnieuw om aandacht voor de omstandigheden in Qatar waaraan het WK volgens hem niets heeft veranderd. ‘De conclusie van het maatschappelijke debat is dat de FIFA, Qatar en de grote bedrijven met hun grote geld aan het langste eind hebben getrokken’, schrijft Arink.

Gerard Arink (1963) voert sinds 2009 als vrijwilliger actie voor de Nepalese immigranten in Qatar.  In de aanloop naar het WK vroeg hij tussen mei 2021 en februari 2023  aandacht voor de omstandigheden bij onder meer landelijke en Europese politici, BN’ers, tv-shows, KNVB,  Amnesty International, FNV en journalisten. ,,Mijn grootste persoonlijke kater is dat er slechts enkele organisaties en personen zijn geweest die de belangen van arbeidsmigranten als belangrijkste of enige drijfveer hadden in deze discussie”, schrijft Arink. 

In zijn boek herinnert Arink ook aan het debat over Qatar op de NSP-bijeenkomst in januari 2023. Daaruit concludeert hij:  ,,Het debat over het WK in Qatar hebben we met een moreel kompas gevoerd, dat niet meer werkt. De hele discussie is voor niets geweest. Het is gevoerd voor de bühne. (...) Waarschijnlijk is dat we een volgende discussie op precies dezelfde manier gaan voeren.(...)  Dat  is mijn kater van het WK in Qatar.”

Het boek ‘De kater van Qatar’ (132 pagina’s) is uitgegeven door Boekscout en kost 19,95 euro.

Willy van der Kuijlen

Nieuw foto-materiaal vormt een belangrijke basis voor een nieuw boek over voormalig PSV-coryfee Willy van der Kuijlen (1946-2021). Het boek met als titel ‘Willy - de belofte, de vedette, de legende’ is geschreven en samengesteld door journalist Frans van den Nieuwenhof, van wiens hand in 2011 het boek ‘Onze Willy’ verscheen .

Aan het nieuwe boek (386 pagina’s) is meegewerkt door Kees Rijvers, Guus Hiddink, Willem van Hanegem, Berry van Aerle, Ruud van Nistelrooij en Marcel Brands. Opvallend is dat in de aankondiging Van der Kuijlen’s Helmondse plaatsgenoten René en Willy van de Kerkhof ontbreken. Het boek wordt vrijdag 28 april gepresenteerd. De uitgave werd mogelijk gemaakt door PSV,  de gemeente Helmond, Supportersvereniging PSV en de zogeheten Legends Lounge in het PSV-stadion. Het boek kost 49,95 euro.

 

‘Vitesse Cult’

Ferry Reurink heeft, nu samen met Peter Bierhaus, een nieuw boek over Vitesse geschreven met als titel ‘Vitesse Cult’. De uitgave past in een serie met drie eerder verschenen boeken. In het nieuwe boek staan verhalen over onder anderen Theo Janssen, Theo Bos en Glenn Helder. Ook de derby’s met NEC en de bestuurlijke onrust komen aan bod. Het boek met meer dan 150 foto’s telt 280 pagina’s,  wordt uitgegeven door Kontrast en kost 19,95 euro.

Strava

Schrijver Gerhard Hormann heeft zijn ervaringen over de app strava beschreven in het boek ‘Geluk op twee wielen’. Op de fiets laat Hormann zijn gedachten de vrije loop. Gerhard Hormann (61) is politicoloog, journalist en schrijver die vooral boeken over maatschappelijke onderwerpen op zijn naam heeft staan met onder meer als titels ‘Hypotheekvrij ’en ‘Het Nieuwe Nietsdoen’.  Het boek (240 pagina’s) verschijnt in juni en kost 20 euro.