Nieuws

Accreditatieproces UEFA EURO 2024 eindtoernooi begonnen

Het UEFA Media Portal is sinds maandag geopend voor journalisten en fotografen die  EURO 2024 in Duitsland willen bijwonen. Er waren aanvankelijk enige technische problemen, maar die zijn inmiddels opgelost. Mediavertegenwoordigers kunnen zich tot en met 18 april registreren en hun verzoeken voor wedstrijden indienen.  

Het eindtoernooi wordt gespeeld van 14 juni tot en met de finale op 14 juli.

De UEFA meldt op het mediaportal dat de Duitse veiligheidsautoriteiten in samenwerking met de organisator een achtergrondonderzoek zullen uitvoeren naar accreditatieaanvragers.

Journalisten zijn verplicht een aantal persoonsgegevens te verstrekken voor een antecedentenonderzoek. Voordat die persoonlijke gegevens kunnen worden ingevoerd, moet eerst een toestemmingsformulier voor dit achtergrondonderzoek worden gelezen, ge download, afgedrukt en handmatig te worden ondertekend. Vervolgens moet een gescande kopie worden geupload in het UEFA Media Portal. Pas daarna kunnen verdere stappen voor de aanvraag van een accreditatie worden ondernomen.

Belangstellenden hoeven zich overigens niet te haasten. De deadline voor accreditaties en mediaboekingen is gesteld op 18 april om 15.00 uur. Late verzoeken na deze datum kunnen niet in behandeling worden genomen, waarschuwt UEFA.

Zie ook bijgaande link naar het toestemmingsformulier: https://uefa365.sharepoint.com/:b:/s/uefa-public/EVo9cx_x1aNAu4PbPslmDSsBZFm8a_781hAH2qLqaeJikg?e=4%3aP2hKsB&fromShare=true&at=9