Nieuws

Mediarecord voor Paralympics Parijs met live beelden

Een recordaantal omroepen van over de hele wereld zal verslag doen van de Paralympische Spelen van Parijs 2024. De wedstrijden zullen worden uitgezonden in meer dan 160 landen, zo heeft het organisatiecomité gemeld.

De Paralympische Spelen beginnen op 28 augustus. De verkoop van de mediarechten voor het evenement brengt daarnaast 20 procent meer op in vergelijking met de Paralympics in Tokyo. Destijds werden die Spelen uitgezonden in 154 landen met een kijkerspubliek van  4,1 miljard mensen.

Parijs 2024 zal volgens de organisatoren geschiedenis schrijven door als eerste Paralympische Spelen live verslag te doen van elk van de 22 sporten. In Tokyo waren dat destijds 19 sporten en in Rio (2016) bleef dat aantal beperkt tot 15 sporten die live werden vertoond.

 In gastland Frankrijk zal France Televisions de Spelen uitzenden, terwijl Radio France en RMC de radiorechten hebben veiliggesteld. Channel 4 in Groot-Brittannië zal zijn vierde opeenvolgende Paralympische Zomerspelen vertonen, terwijl Infront, dat de Europese rechten in 2021 veiligstelde, al de laatste hand heeft gelegd aan de dekking in een recordaantal van 40 Europese landen voor de Paralympische Spelen van Parijs 2024.

Tony Estanguet, voorzitter van Parijs 2024: “Het is fantastisch nieuws dat de Paralympische Spelen van Parijs 2024 in meer landen en gebieden zullen worden uitgezonden dan ooit tevoren. Dat we dit verkooprecord hebben bereikt met nog zes maanden te gaan, is opnieuw een bewijs van de enorme verwachting die er over de hele wereld naar deze Spelen uitgaat. Voor Parijs 2024 markeert het ook een belangrijke stap in de richting van ons doel om de zichtbaarheid van parasport en para-atleten deze zomer naar een ander niveau te tillen.”