Nieuws

Eerbetoon aan jubilaris Gontha en generatiegenoten

“Daar staat voor heel wat jaren aan sluitertijd”, grapte collega Ward op den Brouw (NRC) bij de foto van Stanley Gontha (ProShots) , Guus Dubbelman (Volkskrant) , Pim Ras (AD) en René Bouwman (Telegraaf), gemaakt door ANP’s Koen van Weel.

Foto Koen van Weel

Het beeld werd gepubliceerd op de FB-pagina van Ras met de navolgende tekst:

“Mooi initiatief van de NSP en de KNVB; Tijdens een fotografenbriefing in de spelonken van de Johan Cruijf Arena werden de Oranje-dinosauriërs onder de sportfotografen in het zonnetje gezet. Pro Shots CEO Stanley Gontha, Volkskrant-fotograaf Guus Dubbelman, Telegraaf-fotograaf Rene Bouwman en Pim Ras AD Sportwereld kregen een prachtige bos bloemen van Monique Kessels van de KNVB en een heerlijke fles Pommery van Gerard den Elt en Marianne Verzijl van de Nederlandse sport Pers. Dit alles naar aanleiding van de 300ste Oranje-wedstrijd van Stanley Gontha, terwijl de andere drie ook de 250 wedstrijden moeten hebben aangetikt vanaf de jaren 90. Dank voor deze mooie geste!”

Op de foto ontbrak de ditmaal niet-aanwezige Soenar Chamid en ook Eric Verhoeven (Soccrates), die druk aan het werk was in de ArenA.

Foto Michael Bulder

De NSP besloot niet alleen Stanley Gontha te eren ter gelegenheid van zijn 300e interland van Oranje waarbij het als fotograaf aanwezig was, maar ook enkele oudgedienden die ook een respectabel aantal ‘caps’ op hun naam hebben staan. De NSP houdt de aantallen namelijk niet precies bij en zo hoeven we niet telkens de archieven in om te kijken wie er nou precies hoeveel interlands heeft gefotografeerd. Zo zijn we de komende jaren klaar en zal het nog een kleine tien jaar duren voordat Stanley de 400 aantikt.