Nieuws

Ook VPRO komt met sport op zondagavond

Aan de reeks sportprogramma’s op de toch al volle zondagavond wordt er vanaf 10 februari nog een aan toegevoegd. De VPRO komt met een satirisch sportprogramma, dat vanaf 22.10 uur (vrijwel gelijktijdig met Studio Voetbal) te zien zal zijn op NPO3. In het programma met de titel ‘Makkelijk Scoren’ nemen de presentatoren Tex de Wit, Jonathan van het Reve en Diederik Smit de sportweek door.

De drie presentatoren van ‘Makkelijk scoren’, vanaf links: Jonathan van het Reve, Diederik Smit en Tex de Wit

De makers beloven schokkende analyses, onthullende reportages, filmpjes waar een ander geluidje onder is gezet voor komisch effect, terwijl kickbokser Rico Verhoeven als huisdichter wordt ingezet. In de rubriek ‘Totaal Andere Tijden Sport’ komen vergeten sportverhalen aan bod. Het programma wordt geproduceerd door Human Factor TV.

Tex de Wit, Jonathan van het Reve en Diederik Smit schrijven sinds 2014 voor Zondag met Lubach. Daarnaast is Tex de Wit maker van het satirische programma Klikbeet en lid van Comedytrain. Jonathan van het Reve werd bekend als columnist bij De Volkskrant. Diederik Smit sluit dagelijks met een satirische observatie het radioprogramma Langs de Lijn En Omstreken op NPO Radio 1 af.  

Viggo Waas, Joep van Deudekom en Peter Heerschop hebben zich verbonden aan het nieuwe RTL-voetbalprogramma VTBL, dat vanaf zondag 20 januari wekelijks op RTL 7 wordt uitgezonden. Bij VTBL zullen de oud-voetballers Theo Janssen, Jimmy Floyd Hasselbaink en de verslaggevers Simon Zijlemans en Bart Nolles geregeld aanschuiven bij presentator Humberto Tan.

VTBL trapt af om 20.20 uur, op een moment dat op Ziggo de voetbal-talkshow ‘Rondo’ (met onder anderen Jack van Gelder en Wim Kieft) nog doorloopt. Vooraf daaraan zijn er nog de voetbalprogramma’s ‘Dit was het weekend’ (FOX) en ‘Studio Voetbal’ (NPO).