Nieuws

Jaap de Groot sportcolumnist in Het Parool

Jaap de Groot (1955), voormalig chef van de sportredactie van De Telegraaf, is voortaan sportcolumnist voor de Amsterdamse krant Het Parool. Bij zijn eerste bijdrage kondigde Het Parool aan dat De Groot wekelijks over sport zal schrijven.

Tot eind vorig jaar was Jaap de Groot werkzaam voor De Telegraaf waar hij bijna 35 jaar als sportredacteur werkzaam was. Tot medio 2018 was hij twaalf jaar chef van de sportredactie. Bijzonder is dat De Groot nu schrijft voor een krant die onderdeel is van de Persgroep, de rechtstreekse concurrent van het Mediahuis waartoe zijn vorige krant De Telegraaf behoort. 

Jaap de Groot is als enige journalist lid van de negenkoppige Nederlandse Sportraad, een adviesorgaan van de overheid, met name met betrekking tot evenementen. In zijn column in Het Parool pleitte De Groot nadrukkelijk voor meer overheidssteun ten behoeve van aanpassing van het circuit van Zandvoort. Hij hekelde vooral het uitblijven van financiële steun van de provincie Noord-Holland. In de eerste column kondigde De Groot meteen de eerste Formule 1-race in Zandvoort aan, op 3 mei 2020.