Nieuws

Elf verhalen in vervolg op ’21 man’

Het vervolg op het vorig jaar verschenen boek ’21 man’ van Peter van der Meeren (Leeuwarder Courant) is vanaf 2 april verkrijgbaar. Het tweede deel, met de titel ‘Naschrift’  bevat een elftal verhalen, in de lijn van ‘21 man’. Centraal in het boek en deel 2 staat de razzia tijdens een voetbalwedstrijd in Sneek in 1944 waarbij 21 mannen werden opgepakt.

 In deze wedstrijd speelde ook Abe Lenstra mee, die zijn spelerskoffertje meegaf aan iemand die daardoor kon ontkomen. In het nieuwe boek komt ook oud-international Arie de Vroet aan bod die meespeelde. Hij was onder meer assistent-bondscoach op de WK-toernooien in 1974 en 1978.  De Vroet werd onderscheiden voor zijn rol in het verzet.

FOX Sports heeft de razzia in Sneek aangegrepen voor een documentaire die begin mei in première gaat. De opbrengst  van het boek wordt besteed aan een herdenkingsplaquette in Sneek, De onthulling daarvan, gepland voor 20 mei, moet zeer waarschijnlijk worden uitgesteld vanwege de coronacrisis.

‘Naschrift’ verschijnt in een eerste druk van 1000 exemplaren. Het boek (A4-formaat) telt 84 geïllustreerde pagina’s en is voorzien van een hardcover. De prijs bedraagt 9,50 euro, exclusief verzendkosten ( 4 euro).

Beide boeken kunnen worden besteld via de website www.boek21man.nl.