Nieuws

Koert Westerman wil hesje aantrekken voor de supermarkt

Koert Westerman, commentator/presentator van FOX Sports en RTL7, heeft zich in zijn woonplaats Oudewater aangemeld als ‘oppasser’ om toe te zien op de toeloop bij supermarkten. ,,Ik ben nog niet opgeroepen, maar ik zie me al staan in een hesje”, vertelt Westerman.

,,Geen voetbal, geen sport betekent simpelweg geen werk.  Dat geldt niet alleen voor mij en veel  andere verslaggevers, maar ook voor veel freelance-journalisten, cameramensen, producers, en noem verder maar op wie aan een uitzending meewerkt”, licht Westerman toe.

Als freelancer werkt Westerman op contractbasis.  Hij kan worden beschouwd als een van de vele flexwerkers die in aanmerking komen voor doorbetaling volgens de jongste overheidsregeling. Voorwaarde is wel dat zijn opdrachtgevers een omzetverlies van 20 procent kunnen aantonen. Westerman: ,,Ik word betaald  voor de klussen die ik doe. Zonder enige garantie. Daar kunnen mijn opdrachtgevers ook niets aan doen. Zij doen hun best om ons zo zorgvuldig mogelijk te informeren over de situatie.”

Sinds tweeënhalve week zit Westerman zonder werk. ,,Ik heb nog wel een buffertje om het uit te zingen. Ik ben ook niet het goede voorbeeld. Wat ik zeg doe ik op persoonlijke titel. Ik voel mee met mijn collega’s.”

Koert Westerman is nog niet ingehuurd voor bijvoorbeeld het inspreken van nieuwe programma’s, samengesteld uit oude beelden. ,,Ik probeer me nu maar wat verdienstelijk te maken in mijn eigen woonplaats, ik ben actief op wat plaatselijke social media, en ik heb me dus aangemeld als oppasser bij supermarkten.”