Nieuws

René Legerstee 1953 - 2020

Fotograaf René Legerstee is donderdag 14 mei, kort voor zijn 67ste verjaardag, in Assen overleden. Hij was ongeneeslijk ziek als gevolg van prostaatkanker, dat veertien jaar geleden bij hem werd geconstateerd. Legerstee was een bekend gezicht op het motorcircuit van Assen. Op zondag 19 april nam een aantal fotografen uit de motorsport voor zijn woning in Assen op motoren afscheid van hem.

René Legerstee

Legerstee had zich eerder voorgenomen van 17 tot en met 19 april tijdens de Nederlandse ronde van het World Superbike Championship in Assen afscheid te nemen van zijn collega’s in de motorsport. De corona-uitbraak verhinderde dat.

Tot 2009 was René Legerstee 36 jaar lang werkzaam bij Defensie. Fotograferen was een hobby. Zijn foto’s werden afgedrukt in brigadeblad De Griffioen. Steeds vaker werd hij toen gevraagd verslag te doen van militaire evenementen. Ruim tien jaar geleden ging Joop Legerstee volledig verder als fotograaf.

Hoe ernstig zijn gezondheidssituatie met zeldzame uitzaaiingen naar het buikvlies was, merkte Legerstee vorig jaar bij een wielerwedstrijd “Het peloton was al voorbij, de bezemwagen was geweest en ik lag daar nog”, vertelde hij onlangs in het AD. “Ik moest twee wielrenners vragen me rechtop te helpen.”