Nieuws

Simon Kuper en Brabants Dagblad vangen bot bij Willem II

Zowel Simon Kuper, auteur van het boek FC Barcelona het Imperium, als het Brabants Dagblad heeft bot gevangen met interview-aanvragen bij Willem II. Voor zijn onlangs wereldwijd verschenen boek wilde Kuper een trainer interviewen onder wiens leiding Frenkie de Jong in de jeugd van Willem II speelde.

,,Vele maanden mailen en bellen leverde geen enkele reactie op. Uiteindelijk kreeg ik te horen dat er niemand bij Willem II mij te woord wilde staan. Wat kan er nu toch gebeuren als ik vijftien minuten aan de telefoon zit met een jeugdtrainer?”, zegt Simon Kuper op de podcast van voetbaltijdschrift Hard Gras.

Boekomslag FC Barcelona het imperium

Voor zijn boek over Barcelona sprak Kuper, werkzaam voor de Financial Times, met een groot aantal personen bij Barcelona, onder wie bestuursleden, trainers, leden van de staf en ook Frenkie de Jong. ,,In de loop der jaren zijn er wel vijftien interviews verschenen met jeugdtrainers van Frenkie de Jong. Soms is het te veel van het goede”, verklaart Willem II-woordvoerder Wouter Janssen de afwijzing.

Het Brabants Dagblad probeerde tevergeefs keeperstrainer Harold Wapenaar te interviewen over de situatie rond de keepers van Willem II. De Tilburgse club moest dit seizoen in vier wedstrijden al vier keepers in zetten als gevolg van blessures en een rode kaart voor Jorn Brondeel.  Volgens Willem II-woordvoerder Wouter Janssen wil Wapenaar zelf niet meewerken aan een interview.

Op de website van het Brabants Dagblad spreekt Max van der Put zijn verbazing uit over de houding van Willem II. ,,Wat er bij Willem II aan de hand is met de keepers, vraagt toch om een toelichting van bijvoorbeeld de keeperstrainer. Dat hadden we onze lezers niet willen onthouden”, aldus Van der Put.