Nieuws

Ruim 250 inzendingen voor de Zilveren Camera

De jury van de Zilveren Camera buigt zich dezer dagen over de beste beelden die de fotografen in 2021 hebben vastgelegd. In de categorie Sport waren ruim 250 inzendingen, onderverdeeld in de categorieën enkel (202 foto’s) en serie (56).

De drie prijswinnende fotografen bij de vorige edititie: in het midden winnaar Koen van Weel, geflankeerd door Robin van Lonkhuijsen (links) en Pim Ras (rechts). (Foto: Stephan Tellier)

De jury, bestaande uit René Bouwman, Mathilde Dusol en Louis van de Vuurst, bepaalt welke sportfoto wordt uitgeroepen tot de NSP/Zilveren Camera Sportfoto van het Jaar 2021.

Vorig jaar kwam die eer toe aan Koen van Weel (ANP), wiens beeld van baanwielrenner Harry Lavreysen als wereldkampioen keirin werd uitverkoren.

Evenals voorgaande jaren heeft Cameraland zich weer garant gesteld voor de prijzen voor de winnaar en de nummers 2 en 3. Cameraland geeft de winnaar een waardecheque van 2.500 euro. De nummer twee ontvangt een cheque van 1.000 euro, nummer drie een cheque van 500 euro.

Daarnaast stelt Cameraland de felbegeerde Kristallen Camera ter beschikking, die eerder werd gewonnen door Klaas-Jan van der Weij (2014), Koen Suyk (2015), Eric Verhoeven (2016), Jiri Büller (2017) en Vincent Riemersma (2018), Marcel van Hoorn (2019) en Koen van Weel (2020).

Wanneer de prijzen worden bekendgemaakt en uitgereikt, is nog niet bekend.

De drie prijswinnende fotografen bij de vorige edititie: in het midden winnaar Koen van Weel, geflankeerd door Robin van Lonkhuijsen (links) en Pim Ras (rechts).  (Foto: Stephan Tellier)