SCHOT VOOR DE BOEGOPINIE NSP

Het goede voorbeeld....
Op magistrale wijze soleert wielrenner Julian Alaphillipe naar de wereldtitel in Italië. De medailles worden niet persoonlijk uitgereikt. Maar de renners uit de top drie hangen zelf hun eigen medaille om hun nek. Ook pakken ze zelf de bloemen van het erepodium en zijn ze allemaal voorzien van een mondkapje van de UCI met een mooie regenboog...

COLUMN

29-09-2020 15:41:52

Uithangbord
door ANNEMARIE POSTMA
Een kille wind blies over de velden. Ik trok de rits van mijn trainingsjack verder omhoog en keek hoe de meiden in draf aan de warming up begonnen. Fleur, Bibi, Lisa, Lauren, ze waren nog mini’s toen ik hun trainer werd en ze zich als een zwerm spreeuwen over het veld bewogen met alleen maar oog voor de bal.

29-09-2020 19:04:13

Nieuwe mediabeperkingen in betaald voetbal in verband met corona
De opgeschaalde maatregelen rondom corona hebben ook voor de sportjournalisten en fotografen vervelende gevolgen. De komende drie weken zullen in het betaald voetbal maximaal 8 sportfotografen in de stadions worden toegelaten en 15 sportjournalisten, conform het aangepaste protocol ‘D’,

29-09-2020 16:56:12

Geen coronapauze voor Golfpersprijzen
De coronacrisis is voor de jury van de jaarlijkse Golfpersprijzen geen motief om de verkiezing dit jaar te schrappen. ‘Ook al zijn  vele evenementen afgelast, toch is er dit jaar voldoende gepubliceerd’, aldus de jury.

29-09-2020 16:53:54

Scheurkalender van Mark van den Heuvel
In de 2021 Voetbal Scheurkalender komen feiten, weetjes, quizvragen, gedenkwaardige wedstrijden en gebeurtenissen, quotes en korte interviews samen. De teksten zijn van Mark van den Heuvel.

 
IN DE SPO(®)TLIGHT


Edward Jorna, chef sportredactie Friesch Dagblad

Het eigen geluid van het Friesch Dagblad

Voor het Friesch Dagblad is de laatste fase als enige zelfstandige regionale krant in Nederland ingetreden. Het wachten is nog op goedkeuring van de overname door het Belgische concern Mediahuis. Volgens Edward Jorna, chef van de vierkoppige sportredactie, mogen de 10.000 abonnees blijven rekenen op een eigen geluid in de enige provincie met twee regionale dagbladen.

CORONA-AANPASSINGENEVENEMENT

Gastvrijheid in Slovenië

GASTVRIJHEID IN SLOVENIE

Europees voetbal vereist aanpassingen, bijvoorbeeld het testen op corona. Het kent ook charme, zo ontdekte Rik Elfrink (Eindhovens Dagblad) als enige Nederlandse mediavertegenwoordiger bij de uitwedstrijd van PSV in Slovenië.

Door Rik Elfrink

De ene journalist heeft er niks mee en vindt het allemaal onnodig tijdverdrijf. Anderen worden juist warm van het reizen naar voorrondes in het Europa League-toernooi en de voetbalromantiek die bij de tegenstanders te vinden is.

29-09-2020 16:43:34

Stadions eredivisie op design-prints
De aanzichten van voetbalstadions in de eredivisie zijn door de designers van WIJCK verwerkt in prints in vier verschillende formaten. Dat gebeurt in samenwerking met de koepel van eredivisieclubs.

26/09/2020 09:42:35

NSP steunt campagne Ons voetbal is van iedereen
De NSP is medeondertekenaar van een open brief die in de dagbladen en online is gepubliceerd en waarin meer dan 60 voetbalorganisaties, -clubs en belangengroepen zich uitspreken voor verbinding en daarmee tegen racisme en discriminatie. Met het logo en de hashtag #OneLove wordt de boodschap "Ons voetbal is van iedereen en iedereen is welkom" onder de aandacht gebracht.

15-09-2020 14:44:18

Annemarie Postma nieuwe columniste voor NSP
Sportjournalist en auteur Annemarie Postma schrijft dit seizoen een column op de website/in de nieuwsbrief van de NSP. Zij neemt de plaats in van Lisa Deen, die op een andere manier regelmatig bijdragen zal leveren op weg naar de Olympische en Paralympische Spelen in Tokio,

 
FOTO-ESTAFETTE
Buitenlands voetbal is een specialisme voor fotograaf Jeroen Meuwsen. Vanuit zijn woonplaats Bemmel (Gelderland) of vanuit zijn appartement in Spanje reist hij voor opdrachtgever Orange Pictures door Europa. ,,Het vaakst zit ik bij wedstrijden in Spanje. Door de coronamaatregelen kies ik nu voor de plekken waar ik nog word toegelaten”, vertelt Jeroen Meuwsen. Zo volgde hij zaterdag 26 september in België de wedstrijd tussen KV Mechelen en Sint-Truiden. ,,Bij Sint-Truiden spelen enkele Aziaten, wat zo’n wedstrijd interessant maakt voor de Aziatische markt”, aldus Meuwsen. Voor de Foto-Estafette koos hij een foto waarop Aster Vranckx (midden) een van zijn twee doelpunten voor KV Mechelen bejubelt. Jeroen Meuwsen geeft het stokje door aan Herman Dingler.

Jubel in Mechelen

PARTNERS