SCHOT VOOR DE BOEGOPINIE NSP

Grote behoefte aan fotoregie 
Het grote huldigingsseizoen is bijna achter de rug. De scherven liggen wat de fotografen betreft na een roerige periode voor het oprapen. Steeds vaker voelen zij zich als een ondergeschoven kindje behandeld.  Erwin Spek stuurde me tijdens mijn vakantie een paar ernstige voorbeelden. Stewards die zonder aanleiding politieagent gaan spelen bij de aankomst van de kampioensschaal in Doetinchem.

COLUMN LISA DEEN

21-05-2019 15:12:51

De meneer van de krant
Daar stond ik dan. Op een reguliere maandagavond tussen alle gewichtheffers en CrossFitters. Voor mij niets geks, want zelf doe ik ook aan CrossFit. Maar dit keer was ik voor het Noordhollands Dagblad op bezoek bij twee gewichtheffers die mee zouden doen aan het NK voor masters. Het is alweer even geleden, maar toch blijft die bewuste avond er eentje om te onthouden. En eigenlijk kwam dat niet eens door het interview.

21-05-2019 15:56:29

NSP: maak haast met hotelkamers Tokio
Vorige week opeens paniek in de tent. Olympische hotelkamers voor de Spelen van 2020 in Tokio bleken voor 25 mei middernacht (zaterdag aanstaande) geboekt te moeten worden. Sportredacties in den lande moesten in allerijl overleggen om hun logistiek in orde te brengen. Het was velen ontgaan.

21-05-2019 15:54:57

Vijftig jaar verschil en toch vrijwel gelijk
Bij het samenstellen van een boek over de Champions League-avonturen van Ajax stuitte auteur Jaap Visser op twee foto’s die een treffende gelijkenis vertonen. De ene foto betreft een actie van Johan Cruijff, uit tegen Real Madrid in 1967. Op de andere foto omspeelt Frenkie de Jong in dezelfde stijl,

21-05-2019 15:50:04

Rafael van der Vaart ook analist voor Ziggo Sport
Rafael van der Vaart gaat voor betaalzender Ziggo Sport analyses geven bij wedstrijden in de Engelse en Spaanse voetbalcompetitie. Daarnaast blijft hij als analist verbonden aan de NOS waar hij wordt ingezet bij Studio Voetbal en interlands van het Nederlands elftal.

 
IN DE SPO(®)TLIGHT

FOTOGRAAF GEERT VAN ERVEN OVER COMMERCIEEL MISBRUIK FOTO'S
Tot zijn verbazing moest fotograaf Geert van Erven onlangs toezien hoe een bakker in Tilburg goede zaken deed met Willem II-gebakjes, met daarop een afbeelding van een foto door hem gemaakt. ‘Gewoon gevonden op Google’, rechtvaardigde bakker het commerciële gebruik van de foto.

OP WEG NAAR WKBOEK

Alle ’Leeuwinnen’ in één verhaal ALLE 'LEEUWINNEN' IN EEN VERHAAL
In het zicht van het WK in Frankrijk (7 juni – 7 juli) is van Annemarie Postma een nieuw boek over voetbal voor vrouwen verschenen. Na ‘De Oranje Leeuwinnen’ (2017) ligt nu ’Samen Sterk’ in de schappen. Op haar website kickes.nl vertelt Annemarie Postma wat haar nieuwe boek aan nieuwe elementen te bieden heeft.

21-05-2019 15:47:54

Politieke steun door journalist verboden
De Vlaamse Omroep VRT heeft Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw Koen Van den Heuvel (CD&V) gevraagd te stoppen met verspreiding van verkiezingsfolders waarin de Belgische sportjournalist Ruben Van Gucht figureert.

14-05-2019 16:50:56

Ajax tart de deadlines
De ontknoping van Ajax tegen Tottenham Hotspur was niet alleen een schok voor fans, spelers en staf. De totale ommekeer in de laatste minuut vergde op de perstribune van de Johan Cruijff ArenA rigoureuze aanpassingen in de krantenverslagen die al gereed stonden om verzonden te worden. ,,Qua deadline was dit m’n moeilijkste wedstrijd ooit”, zei Willem Vissers op volkskrant.nl.

14-05-2019 16:47:50

Een hug voor Louis van de Vuurst
De feestelijk afgesloten wedstrijd van Ajax tegen FC Utrecht was voor Louis van de Vuurst zijn laatste wedstrijd in de Johan Cruijff ArenA als huisfotograaf van Ajax. In december gaat hij officieel met pensioen. Vooraf aan de wedstrijd dankte Edwin van der Sar hem met een hug voor zijn inzet. Olaf Kraak legde dat moment vast.

 
FOTO-ESTAFETTE
In een regen van confetti tilt een zielsblije Daley Blind de kampioensschaal op te midden van de andere feestvierende Ajacieden na de 4-1 overwinning op de Graafschap. Vanwege deadline verkoos Pim Ras voor de cover van AD Sportwereld een staande foto, lekker compact zoals ook het beeld van zijn collega’s in meerdere kranten stond afgebeeld. ,,Deze liggende foto is fotografisch interessanter”, motiveert Pim Ras zijn keuze. Het stokje voor de Foto-Estafette geeft hij door aan Jiri Buller.

CONFETTI-REGEN

PARTNERS