SCHOT VOOR DE BOEG OPINIE NSP

Ongewild de oudste NSP-voorzitter
Twee weken geleden werd ik, ook tot mijn eigen verrassing, benoemd tot voorzitter van ‘onze’ Nederlandse Sport Pers, ons belangenplatform, ons vakgroep, ons thuis in de journalistiek. In het voorjaar stopte Marco Knippen (ex-Trouw, ex-NHD) volgens plan met het voorzitterschap.

YOERI VAN DEN BUSKEN

26/09/2023 12:58:13

Komedie
Het zal de winter van 2008 geweest zijn. Er lag in elk geval sneeuw. Samen met een hele horde nerveuze persmensen stond ik te blauwbekken bij de fly-over van de Amsterdam ArenA. Iemand had een thermoskan koffie meegenomen omdat niemand even wilde wegglippen, bang om Het Moment te missen. Piesen deden we in de berm.

26/09/2023 15:19:50

Kicker herovert koppositie Duitstalige sportsites
Voetbalwebsite Kicker heeft de koppositie op de ranglijst van Duitstalige sportsites herwonnen. In de maand augustus kwam de vaste koploper onder de Duitse websites op sportgebied uit op een kleine 244 miljoen bezoekers.

26/09/2023 14:13:36

Nieuw boek van Yoeri van den Busken in aantocht over Marianne Timmers missie
In november, cadeaumaand bij uitstek, verschijnt het nieuwe boek van de hand van Yoeri van den Busken over de gezondheidsmissie van drievoudig olympisch kampioene Marianne Timmer.

26-09-2023 11:22:21

Eurobaseball 2023 in Tsjechië maakt aanpassingen voor media na klachten
.De organisatie van Eurobaseball 2023 in Tsjechië heeft enkele aanpassingen gedaan aan de werkomstandigheden naar aanleiding van klachten van fotografen. De NSP stuurde namens hen (onder wie Henk Seppen) een brief aan de Europese honkbalbond waarin een aantal grieven werden geuit over de werkomstandigheden voor sportfotografen.

 
IN DE SPO(®)TLIGHT

DE GROTE HI-HA-HONDELUL VOETBALSHOWMet hun De Grote Hi-Ha-Hondelul Voetbal Show stappen initiatiefnemers Edwin Struis, Dick Sintenie, Paul Onkenhout en Simon Zwartkruis op vrijdag 6 oktober het podium van een uitverkocht Patronaat in Haarlem op.

EK WIELRENNENEVENEMENT

De EK Wielrennen in Drenthe smaken naar meer

De EK Wielrennen in Drenthe smaken naar meer

Wie ik vorige week ook sprak, de Europese kampioenschappen wielrennen in Drenthe werden vrijwel steevast bestempeld als een succesverhaal. Mooie kampioenen, interessante koersen, Nederlands succes en een volgens sommigen WK-waardig parcours. Wat wil een wielerliefhebber nog meer?

25-09-2023 16:23:26

Nieuw boek van Charles van Commenée: ‘Topsport is niet woke’
Komende vrijdag (vrijdag 29 september) wordt het Handboek Topsport van de hand van topcoach Charles van Commenée officieel gepresenteerd in Amsterdam. De sportief directeur van Team Jumbo-Visma, Merijn Zeeman, zal het eerste exemplaar in ontvangst nemen.

25-09-2023 15:57:06

Belgische Arena Group probeert Nederlandse stadions te exploiteren
Drie Nederlandse BVO's zijn met de Belgische The Arena Group een overeenkomst aangegaan voor de exploitatie van hun stadions op niet-wedstrijddagen. Het in Gent gevestigde bedrijf zegt daarmee in België succesvol te zijn en dat ook in Nederland te willen uitproberen.

25-09-2023 14:32:59

NSP legt fotografen nogmaals afspraken omtrent warmlopen uit
In een brief aan alle voetbalfotografen heeft de NSP nogmaals de geldende afspraken tussen KNVB en clubs uitgelegd voor wat betreft het warmlopen. Aanleiding is de regelmatige ontvangst van klachten, opmerkingen en verwijten over het warmlopen van spelers recht voor de lenzen van sportfotografen

 
FOTO-ESTAFETTE
Fotograaf Vincent van Dordrecht was afgelopen weken volop in actie tijdens de European Para Championships 2023 in het Rotterdamse Ahoy. Van Dordrecht had een scherp oog voor Robin Poggenwisch, een van de spelbepalende spelers van het Team NL Rolstoelbasketball. En hij zag dat Poggenwisch op zijn beurt de bal niet uit het oog verloor, ondanks een aanstaande buiteling met zijn rolstoel. De spelverdeler en zijn teamgenoten wonnen de bronzen medaille na winst in het duel met Duitsland. Van Dordrecht geeft het stokje door aan Anja Veurink.

Eyes on the ball

PARTNERS