SCHOT VOOR DE BOEGOPINIE NSP

Grens
Jodium of podium, bloed of bloemen, de dood of de gladiolen. Bij sport gaat het om grenzen verleggen. Maar bij de ene sport zijn de gevolgen van het passeren van een grens een stuk groter dan bij de andere. En wanneer is die grens bereikt?

COLUMN YOERI

21-06-2022 16:53:02

Kopieermachientjes
Ik heb niet de illusie dat dit stukje doordringt tot alle kleedkamers van het betaalde voetbal. Maar laten we er, voor de verbeeldingskracht en het gemak, even van uitgaan dat het wel zo is. Dan zou ik best iets willen zeggen tegen de heren voetballers, trainers en assistenten. Of liever: iets willen vragen.

21-06-2022 19:00:16

Beperkt aantal plaatsen voor media bij Formule 1 Heineken Dutch Grand Prix 
Voor Nederlandse sportjournalisten en -fotografen is voor de tweede Grand Prix in de Formule 1 op het circuit van Zandvoort sinds 1985 opnieuw een beperkt aantal persplaatsen beschikbaar. Het evenement wordt gehouden van 2 tot en met 4 september 2022. 

21-06-2022 16:57:55

Deense journalisten willen uit AIPS stappen wegens Qatar
De Deense zusterorganisatie van de NSP, Danske Sportsjournalister, is voornemens de internationale koepelorganisatie AIPS te verlaten. Reden is de uitreiking van de AIPS Media Awards in Qatar, eerder deze maand.

21-06-2022 16:54:31

Rob Kat (79) stond midden tussen de pikeurs, schaatsers en wielrenners
Verslaggeving van de sport, objectief en onafhankelijk, en de liefde voor diezelfde sport en sporters kunnen soms wel degelijk samengaan, schreef Ype Minkema vorige week in het Noordhollands Dagblad in een necrologie over Rob Kat.

 
IN DE SPO(®)TLIGHT

Simon Keijzer, mediamanager namens TIG Sports, beleeft een van de drukste jaargangen in zijn loopbaan. Van schaken tot urban sports en van de Dutch Grand Prix en de Invictus Games tot aan het WK Volleybal voor vrouwen, de evenementen rijgen zich aaneen. “Maar het is te overzien. We werken met meerdere mensen aan meerdere projecten.”

NEDERLANDS ELFTALEVENEMENT

Het valt niet altijd mee

Het valt niet altijd mee

Op 11 en 14 juni jl. speelde het Nederlands elftal twee Nations Leaguewedstrijden in Stadion Feijenoord. Fotograaf Peter Dejong, staf-fotograaf bij Associated Press, was bij beide interlands werkzaam.

07-06-2022 16:24:08

Marijn de Vries van Trouw naar NRC
Marijn de Vries is als columnist verhuisd van Trouw naar NRC. ‘Het is heel mooi om te kunnen zeggen, ik ben door NRC gevraagd’, zegt De Vries op Villamedia. Haar columns in Trouw verschenen op dinsdag, in NRC op zaterdag. Zij neemt als columnist de plaats in van oud-voetballer Clarence Seedorf.

07-06-2022 16:21:59

Eddy van der Beek overleden
Eddy van der Beek, oud-sportverslaggever van De Gelderlander is op 31 mei in zijn woonplaats Arnhem overleden. Eddy van der Beek is 66 jaar geworden. Voor De Gelderlander en het samenwerkingsverband VNU Dagbladen volgde hij jarenlang schaatswedstrijden, atletiek en de nationale volleybalteams, onder meer op de Olympische Spelen van 1996 waar de Nederlandse mannen goud wonnen.

07-06-2022 16:19:46

Anton van der Giessen overleden
‘De nestor van de regionale voetbaljournalistiek’ – zo wordt Anton van der Giessen genoemd op de website regio-voetbal.nl. Van der Giessen overleed op 3 juni op 72- jarige leeftijd. Hij was al enige tijd ziek.

 
FOTO-ESTAFETTE
Grote vreugde bij Martin Haarahiltunen nadat hij de nieuwe wereldkampioen ijsspeedway 2022 geworden is. Na een beladen weekend in Thialf Heerenveen kwam het tot een zeer spannende en onverwachte ontknoping. Aan het einde van het schaatsseizoen wordt hier sinds enkele jaren het WK IJspeedway verreden. Nu geen geluid van klapschaatsen maar van een 1 cilinder 500cc viertakt motor die met een snelheid van ongeveer 130 kilometer per uur op het rechte stuk en in de bochten zo’n 80 kilometer per uur hun rondes afleggen, dit zonder remmen.  Sietse de Boer geeft het stokje door aan Douwe Bijlsma

Topspeed in Thialf

PARTNERS