Nieuws

Sponsors tillen niet zwaar aan ‘homofobie’ Voetbal Inside

Drie sponsors hebben bij RTL hun bezwaren geuit tegen ‘homofobe’ opmerkingen in het tv-programma Voetbal Inside. De sponsors Amstel Bier en voelbalgokspel Toto willen niet zover gaan om zich terug te trekken. Gilette Europa keurt de ‘grappen’ af, zonder zich uit te laten over enige consequentie.

De sponsors reageerden op een oproep van tv-maker Sunny Bergman en politica Sylvana Simons die pleitten voor het stoppen van de sponsoring. RTL noemde hun actie ‘’onterecht en volledig overtrokken.” RTL benadrukte dat het uitspreken van meningen juist de kracht is van het populaire sportprogramma. ,,Ook als die mening ongenuanceerd, lomp of controversieel is.”

René van der Gijp trekt zich niets aan van de aantijgingen. Hij noemt zijn opmerkingen ‘plagerijtjes’. Typeringen als racistisch, seksistisch en homofoob gaan ook Johan Derksen te ver. Hij noemde Bergman en Simons 'hysterische dametjes' die 'zichzelf iets te serieus nemen'. Hun uitlatingen vindt hij hypocriet. ,,De dametjes willen maar één ding: weer bij De Wereld Draait Door en Jinek zitten, in de slachtofferrol.” 

In het AD zei Derksen: ,,We gaan er vanuit dat de kijker zo volwassen is dat hij satire kan onderscheiden van een serieuze mededeling. Die dames zijn niet opgegroeid in de voetbalhumor. Wij wel en onze kijkers ook. Eigenlijk zeggen ze dat die 700.000 mensen die naar ons kijken ook homofoob en racist zijn. Want niemand van onze kijkers heeft ooit één geluid gegeven dat ze niet tevreden zijn.''