Nieuws

De koning draait de rollen om

De fotografen Pim Ras en Vincent Riemersma zijn vrijdag 1 februari in Hotel Gooiland voor de verandering eens zelf op de foto gezet. Door de koning nog wel. Zij werden als categoriewinnaars in de strijd om de Canon Zilveren Camera koninklijk vereeuwigd, in het bijzijn van honderden genodigden. 

Paul van den Bosch reikte als NSP-bestuurslid en hoofdredacteur van de regiotitels van AD de Kristallen Camera uit aan Vincent Riemersma, met zijn ‘Schaatsende Schaduwen’ winnaar van de NSP Zilveren Camera Sportfoto van het Jaar. Vorige week ontving hij al een waardecheque van 2500 euro, beschikbaar gesteld door Cameraland. 

Ook Pim Ras werd voor zijn serie over de Olympische triomftocht van Suzanne Schulting op het podium geëerd. Een van zijn foto's, die van een verbijsterd kijkende Schulting met nationale driekleur, hangt dezer dagen prominent aan de gevel van Museum Hilversum http://www.museumhilversum.nl/. De koning sprak daar tijdens zijn bezoek ook met alle categoriewinnaars. 

In Museum Hilversum zijn tot en met 31 maart alle prijswinnaars te zien, inclusief de werken van Koen van Weel (2e prijs sport enkel), Erwin Spek (3e prijs sport enkel), Olaf Kraak (2e prijs sport series) en Peter van Egmond (3e prijs sport series). 

Zie ook onderstaand overzicht van de winnaars van 70 jaar Canon Zilveren Camera: 

https://player.slices.co/stories/-LXSnUfa5u0H2yKhTOxm 

De beste drie uitverkoren foto’s voor de NSP/Zilveren Camera Sportfoto van het jaar.

Vincent Riemersma op het podium van de Zilveren Camera met op de achtergrond zijn prijswinnende sportfoto.

Met een serie foto’s van Suzanne Schulting viel Pim Ras (vierde van links) in de prijzen in de categorie Sport Serie.