Nieuws

Volop ruimte voor media in nieuw stadion Spurs

Op de plek van het oorspronkelijke White Hart Lane in Noord-Londen heeft Tottenham Hotspur een nieuw voetbalstadion gerealiseerd. In de mediaruimte zijn 200 zitplaatsen beschikbaar voor journalisten en fotografen. Op de perstribune zijn 118 plaatsen voorzien van een desk en is daarnaast plaats voor nog eens 54 mediavertegenwoordigers.

Voor het materiaal van fotografen en videojournalisten zijn speciale kluizen beschikbaar. Alle mediaruimtes zijn dankzij liften en opritten toegankelijk voor rolstoelgebruikers. In de ruime mixed zone werden tien interviewkamers ingericht.

Na een rondleiding reageerde Gerrie Cox namens de Football Writers Association (FWA) opgetogen: ,,Op papier zagen de plannen er al eerste-klas uit, maar toen we de faciliteiten in werkelijkheid zagen, stonden we perplex.”

Het nieuwe stadion met capaciteit voor 62.000 toeschouwers kost meer dan een miljard pond. De bouw vergde drie jaar. In de tussentijd speelde Spurs de thuiswedstrijden in het Wembley Stadion.  

Op 3 april speelt Tottenham Hotspur voor het eerst in de Premier League in het nieuwe stadion. Op 9 april volgt in de Champions League de thuiswedstrijd tegen Manchester City.

De clubleiding wil naam White Hart Lane schrappen. Een bedrijf dat de naam aan het nieuwe stadion wil verbinden, moet daarvoor 20 miljoen pond betalen. Naar verluidt Nike een belangrijke kandidaat hiervoor.

Het nabije metrostation White Hart Lane krijgt als nieuwe naam Tottenham Hotspur. Fans hebben al geprotesteerd tegen het vervallen van de oorspronkelijke naam als metrostation.