Nieuws

Verbazing over Aad de Mos op persconferentie PSV

De aanwezigheid van Aad de Mos bij een persconferentie van PSV-coach Mark van Bommel riep verbazing op bij zowel aanwezige journalisten als in de tv-voetbaltalkshow Veronica Inside. ,,Aad de Mos heeft niets bij een persconferentie van PSV te zoeken”, stelde Johan Derksen op tv.

,,Aad de Mos was aanwezig namens Ziggo. Hij is als analist actief op tv. Hij heeft van te voren gevraagd of hij aanwezig kon zijn. Wij zagen geen enkele reden om hem te weigeren”, reageert Thijs Slegers, manager perszaken bij PSV.  

Ook de wijze waarop De Mos (ook oud-trainer van zowel PSV als Ajax) zich tijdens de persconferentie manifesteerde riep vragen op. In een lange monoloog stelde De Mos geen vragen maar strooide hij vooral met lof voor PSV. ,,Ik zit weergaloos te genieten van PSV. Dit is voor jou toch ook genieten?”, hield hij Mark van Bommel voor.

Slegers: ,,Aad is Aad, zoals we hem kennen, ook bij zo’n persconferentie. Een eigen mening naar voren brengen is op persconferenties ook onder journalisten toch niet ongebruikelijk. In veel vragen zit vaak een mening verpakt.”

De mening van Johan Derksen over De Mos ontlokte veel reacties op social media. Op Omroep West liet De Mos weten zich daar niets van aan te trekken: ‘Ik lees het nooit. Het is nooit inhoudelijk. Het zijn zolderkamerriddertjes.’