Nieuws

Wielertalkshow op Eurosport

Op tv-zender Eurosport is Sander Kleikers begonnen met een wekelijkse talkshow over wielrennen. Het praatprogramma met wisselende gasten werd vorige en deze week uitgezonden op maandagavond van 7 tot 8 uur. Later op de avond volgde een herhaling. ,,Als deze twee pilots in de smaak vallen, komen er volgend jaar tijdens het wielerseizoen 23 afleveringen”, licht Kleikers toe.

De talkshow draagt de titel ‘Kop over kop’, een term uit het wielrennen. De uitzending komt uit het Shimano Experience Center in Valkenburg.

Vorige week waren Tom Dumoulin, ex-renner Karsten Kroon en ploegleider Michel Cornelisse te gast. Maandagavond zaten Fabio Jakobsen, Nederlands kampioen bij de profwegrenners, oud-renner en Eurosport-commentator Bobbie Traksel en vrouwenwielrenen-expert Iris Slappendel aan tafel. ,,Tom Dumoulin sprak bij ons aan tafel voor het eerst over dit seizoen en over zijn overgang naar Jumbo-Visma”, aldus Kleikers.

Omdat zijn werk voor Eurosport meer tijd vergt gaat Sanders Kleikers (43) stoppen met de presentatie van het dagelijks nieuwsprogramma L1mburg Centraal op de regionale tv-zender L1. Daarop verzorgde hij de afgelopen vier jaar tijdens de Tour de France het programma Tour de L1mbourg.

Voor Eurosport is Kleikers al langer actief als verslaggever bij wielerwedstrijden. ,,Dit jaar heb ik op locatie verslag gedaan van de Giro en Vuelta. Dat is ook volgend jaar de bedoeling. Ik krijg nu meer tijd om me op het wielrennen te richten.”