Nieuws

Oud-prof Mario Melchiot in jury sportfilmfestival

Voormalig profvoetballer Mario Melchiot (bij onder meer Ajax en Chelsea), tegenwoordig filmproducent in Los Angeles, is toegetreden tot de jury van het Sport Film Festival Rotterdam 2020.

Dat vierdaagse sportfilmfestival wordt van 15 tot en met 18 april voor de zesde keer gehouden, voor de derde achtereenvolgende keer in LantarenVenster op de Kop van Zuid in Rotterdam.

Tijdens het festival worden tal van bijzondere sportfilms en -documentaires getoond. Eind februari zal het festival de eerste titels in de programmering bekend maken.

Op de laatste avond worden tijdens de Award Show de prijswinnaars gehuldigd. Behalve Melchiot maken daar Ben Holman (UK, prijswinnaar Tribeca Best Short Documentary 2017) en Jamillah van der Hulst (prijswinnende filmmaker & lid European Film Academy) deel van uit.

Melchiot speelde tijdens zijn carrière voor clubs als Ajax en Chelsea en het Nederlands Elftal. Hij woont nu in Los Angeles en werkt daar als filmproducent. Zo was hij als Executive Producer betrokken bij de Fox Phenoms-serie, een documentaireserie die volgende generatie professionele voetballers volgt op weg naar de FIFA World Cup 2018 in Moskou. Daarin werden meer dan 60 talenten uit 20 landen gefilmd door 12 regisseurs.