Nieuws

Erik van Lakerveld zweet in schuurtje

Erik van Lakerveld, freelance-sportverslaggever voor De Volkskrant, was zondag een van de circa 500 recreanten die thuis op de hometrainer kropen voor de virtuele toertocht van de laatste 26 kilometer van de Amstel Gold Race. Inclusief Cauberg (18,9 procent) en Kruisberg. Dat betekende ruim 50 minuten hard zweten. 

Erik van Lakerveld in zijn ‘schuurtje’ tijdens de virtuele Amstel God Race. (Foto: Klaas Jan van der Weij)

Zijn racefiets zat vastgeklemd in een ‘thuistrainer’ waarvoor net genoeg ruimte was in een aanbouwtje achter zijn keuken. ,,Je kunt er je kont niet keren, zo smal”, beschreef hij in een verhaal in de krant zijn belevenissen in het schuurtje. Klaas Jan van der Weij bracht dat treffend in beeld. 

Erik van Lakerveld finishte na een kleine 51 minuten en 41 seconden als 35ste van de ongeveer 170 deelnemers in zijn startgroep, een van de drie groepen. ,,Het is me zwart voor de ogen, de vloer onder me glibberig van mijn zweet”, schrijft Van Lakerveld. 

Via een livestream op Facebook zag hij even later hoe Dumoulin in een andere groep naar ongeveer dezelfde eindtijd reed. ,,Lachend in de camera, nog geen drupje transpiratie op het voorhoofd. ,Zo ontspannen pedaleert hij, dat het goede gevoel over mijn eigen rijden ter plekke verkruimelt”, aldus Van Lakerveld in De Volkskrant.