Nieuws

Oud-sportjournalist voorzitter Anderlecht

Met Wouter Vandenhaute (58) heeft Anderlecht een voormalig sportjournalist als nieuwe voorzitter gekregen. Hij is miljardair Marc Coucke opgevolgd, die wel eigenaar van de Belgische voetbalclub blijft.

Wouter Vandenhaute is betrokken bij verschillende bedrijven die actief zijn in de media en in de sport. Hij is getrouwd met Catherine Van Eylen die als sportjournaliste en presentatrice werkt bij de Vlaamse tv-zender VRT.

[image-33050:]

Als sportjournalist werkte Vandenhaute voor het dagblad De Morgen, het weekblad Humo en de VRT. Hij presenteerde een talkshow en was commentator bij betaalzender FilmNet. In 1997 richtte Vandenhaute het tv-productiebedrijf Woestijnvis op en bracht dat onder in een nieuw bedrijf, De Vijver, waarin ook het weekblad Humo werd opgenomen. Die bedrijven heeft hij inmiddels verkocht.

Vandenhaute is nog wel eigenaar van een bedrijf waaronder de meeste Vlaamse wielerklassiekers vallen,  zoals de Ronde van Vlaanderen en de Omloop het Nieuwsblad. Daarnaast is hij een belangrijk investeerder in een sterrenrestaurant.

Zijn pogingen in 2017 om eigenaar van Anderlecht te worden mislukten. Wel werd Vandenhaute in januari van dit jaar extern adviseur van Anderlecht waarvan hij nu ook voorzitter is geworden.