Nieuws

Luuk Blijboom maakt doorstart

Met een uitvoerige boodschap op Facebook heeft Luuk Blijboom zich gepresenteerd als freelance-journalist. Per 1 juni kwam er een eind aan zijn dienstverband met De Telegraaf. ,,Na 30 jaar, 8 maanden en 17 dagen werkzaam te zijn geweest voor de sportredactie van De Telegraaf ben ik per 1 juni 2020 formeel boventallig verklaard”, meldt Blijboom.

Op Facebook somt Blijboom op wat hij zoal heeft gedaan in zijn tijd bij De Telegraaf. Naast 14 Olympische Spelen waren dat tal van EK’s, WK’s en andere grote sportevenementen  op het hoogste niveau. Hij volgde onder meer  diverse WK’s voetbal, Tour de Frances en Formule 1-races.

Voor De Telegraaf was Blijboom ook actief als ghostwriter namens de ‘columnisten’ Inge de Bruijn, Yvonne van Gennip, Pieter van den Hoogenband, Sven Kramer, Ranomi Kromowidjojo, Teun de Nooijer, Rintje Ritsma, Marianne Timmer, Jochem Uytdehaage, Leo Visser en Falko Zandstra.  

Zijn top-3 waarbij hij aanwezig was bestaat uit de olympische volleybalfinale van 1996, het olympische rekstok-goud van Epke Zonderland in 2012 en, met stip, de zwemfinale 200 meter vrije slag met Pieter van den Hoogenband in Sydney 2000.

,,Ik ga als freelancer verder in de (sport)journalistiek, al zijn er wel eens betere tijden geweest voor het maken van een doorstart”, aldus Luuk Blijboom.  ,,Wie van mijn expertise gebruik wil maken, mag zich te allen tijde bij me melden. Binnenkort gaat mijn eigen website de lucht in, tot die tijd ben ik voor alle opdrachten bereikbaar op lblijboom@outlook.com.”