Nieuws

VAR thema bij nieuwe TOTO-kennissessie op dinsdag 1 september bij KNVB in Zeist

De KNVB houdt op dinsdag 1 september 2020 op de KNVB Campus in Zeist wederom een kennissessie over de lessen van de VAR na het tweede, helaas door Covid-19 onderbroken seizoen.

Dat gebeurt in nauwe samenwerking met TOTO en NSP, die zoals bekend regelmatig gezamenlijk kennissessies beleggen om de kennis over sportonderwerpen voor geïnteresseerde journalisten te verbreden.

Op een scherm in de Johan Cruijff Arena wordt controle door de VAR aangegeven. (Foto: Maurice van Steen / ANP)

Wegens de beperkingen door corona is het aantal deelnemers gelimiteerd. Wie erbij wil zijn, moet zich zo snel mogelijk inschrijven door middel van een simpel mailtje aan info@nsp.nl. Als de teller op 25 staat, en dat verwachten wij snel, resteert alleen nog de wachtlijst.  

Het gedetailleerde programma maken we zo spoedig mogelijk bekend, maar we beginnen dinsdag 1 september om 10.00 uur en we sluiten af met een lunch. De kennissessie wordt gepresenteerd door Diana Kuip en uiteraard is Dick van Egmond, coördinator scheidsrechterszaken bij de KNVB, aanwezig om in woord en beeld de lessen over de VAR toe te lichten.

Daarnaast presenteert het onderzoeksbureau Clipit in opdracht van TOTO de uitkomsten van nieuw onderzoek naar de berichtgeving over de VAR. Hans Klippus, auteur van het boek ‘So VAR, So Good’, heeft ook afgelopen jaar weer alle VAR-situaties bijgehouden en zal die met de toehoorders bespreken.

De kennis en de geleerde lessen zijn vanzelfsprekend van belang voor het komende voetbalseizoen.

Het is trouwens de eerste kennissessie voor NSP en TOTO van dit jaar. Door de coronacrisis konden we eerder geen bijeenkomsten beleggen. We streven ernaar later dit jaar nog een of meerdere kennissessies te houden.