Nieuws

Peter van der Togt (72) overleden

Peter van der Togt, jarenlang radioverslaggever bij voetbalwedstrijden van Heracles Almelo, is op 72-jarige leeftijd overleden. Samen met zijn dochter Wilma vormde hij vele seizoenen een opmerkelijk radioduo op de perstribune. Van der Togt was al geruime tijd ziek.

Van der Togt is tientallen jaren actief geweest voor Radio Almelo, later AAVisie. Ook voor gymnastiekvereniging Sparta, later Triade, heeft hij lange tijd bestuursfuncties vervuld.  Vanaf eind jaren tachtig vervulde hij diverse functies voor de destijds net opgerichte Lokale Omroep Almelo. Hij was technicus, presentator, verslaggever, meedenker, manusje van alles en nam ook op het bestuurlijke vlak zijn verantwoordelijkheid.

In de jaren negentig zette Van der Togt de sportredactie van de omroep naar zijn hand. Hij was de motor achter het programma Sport Plus, waarin live verslag werd gedaan van sportevenementen en wedstrijden in Almelo. „Sport was zijn passie”, schrijft AAVisie in een in memoriam op de website.  Volgens de omroep maakte hij in de periode van 1994 tot 2018 jaarlijks zeker 1000 berichten over de professionele- en amateursport in en rond Almelo.

 Tot kort voor zijn overlijden was Van der Togt samensteller van ‘De klok terug’, het langstlopende programma bij de omroep dat al die tijd onafgebroken door hem werd samengesteld.

Ook buiten Almelo was sportman Van der Togt actief in de gymnastiekwereld. Hij was bestuurslid bij de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU), wedstrijdleider bij kampioenschappen en organiseerde samen met zijn vrouw Dini vele wedstrijden. Van der Togt zat tevens in de bouwcommissie van de gemeente Almelo voor de bouw van de  sporthal IISPA.

(Bron: aavisie.nl)