Nieuws

Biografie Van Basten wordt verfilmd

Het leven van voetballer Marco van Basten wordt het onderwerp van een internationale dramaserie. Producent Hollands Licht heeft de rechten gekocht van zijn autobiografie 'Basta' en werkt momenteel aan de verfilming. Producent Dan Blazer belooft ‘een serie met internationale allure.’

Acteur Barry Atsma is aan het project verbonden als 'creatief adviseur'. Voor hem is Van Basten "een onbetwiste held, maar ik heb hem ook leren kennen als een fascinerend karakter vol tegenstrijdigheden. Extreem ambitieus, geniaal en veeleisend, maar tegelijkertijd kwetsbaar, zoekend en ontroerend oprecht. Zijn grilligheid is een geweldige bron voor een meeslepende serie.” Daarmee is Van Basten volgens Atsma een "geweldige bron voor een meeslepende serie".

Het is nog niet duidelijk wanneer de opnames van start gaan. In Basta vertelt Van Basten het complete verhaal over zijn jeugd, de relatie met zijn ouders en de hoogtepunten uit zijn carrière inclusief zijn periode in Italië en het EK ’88. Ook komen dieptepunten aan bod, zoals de chronische problemen met zijn enkel die hem voortijdig tot stoppen dwong en financiële tegenslagen die hij kende.

Het levensverhaal van Van Basten werd opgetekend door Edwin Schoon (NOS). Het boek verscheen in november 2019 en kwam direct in de bestsellerlijsten in binnen- en buitenland. In Nederland zijn inmiddels meer dan 100.000 exemplaren van Basta verkocht. Er wordt inmiddels ook gewerkt aan verschijning in het buitenland.