Nieuws

FOX Sports gaat verder als ESPN

Op de reclameboarding bij de eredivisiewedstrijden van afgelopen weekeinde liet FOX Sports afgelopen weekeinde ook in de uitzendingen zien dat de zenders vanaf 1 januari 2021 de naam ESPN dragen. Ook de online kanalen en apps van FOX gaan verder onder de naam ESPN.

De naamsverandering is een gevolg van de overname in 2019 van het meerderheidsaandeel in Eredivisie Media & Marketing (EMM) door The Walt Disney Company, waarvan ook ESPN onderdeel is.

Aan de programma’s en inzet van presentatoren, analisten, verslaggevers en commentatoren verandert niets. Het programma omvat ook in 2021 de Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie, TOTO KNVB Beker, Tweede Divisie, Vrouwen Eredivisie, Duitse Bundesliga, UEFA Europa League en de Amerikaanse competities van NFL, NHL, MLB en College Basketball.

De verandering van naam brengt geen wijzigingen met zich mee wat betreft beschikbaarheid en distributie van de zenders. ESPN is vanaf 1 januari 2021 te ontvangen bij alle tv-aanbieders die op dit moment FOX Sports aanbieden. De providers blijven verantwoordelijk voor de wijze en voorwaarden waarvoor de zenders worden aangeboden bij de tv-kijkers.

Het hoofdkanaal van ESPN biedt een wekelijkse selectie van live wedstrijden uit de diverse competities. Dit kanaal is voor de meeste tv-kijkers zonder aanvullend abonnement te zien bij onder meer Ziggo (kanaal 421), KPN (14), T-Mobile (150), Online.nl (405), CanalDigitaal (30), Delta (421) en Youfone (21).

EMM lanceerde in 2008 Eredivisie Live, dat in 2013 overging naar FOX Sports. De directie van  EMM, gevormd door Marco de Ruiter en Frank Rutten, juicht de naamswijziging toe. ,,We zijn trots op de ontwikkeling die we hebben doorgemaakt. Dat we nu met onze Nederlandse zenders aansluiten bij de wereldwijde ESPN-familie, verspreid over meer dan 60 landen en 7 continenten, biedt volop nieuwe kansen om verder te groeien. Met toegang tot het rijkelijk gevulde ESPN-filmarchief en het internationale nieuwsnetwerk van ESPN kunnen we de sportliefhebbers in Nederland nog beter bedienen, zowel op tv als online.”

ESPN is al ruim 40 jaar actief in de live sportverslaggeving, op alle beschikbare platforms. Marco de Ruiter: ,,Bovenal is ESPN befaamd om zijn ‘storytelling’, zowel in live registraties als in originele programmering. Met een indrukwekkende collectie van prijswinnende sportfilms en documentaires als resultaat.”