Nieuws

Herhaalde oproep voor aanmelding Winterspelen Beijing 2022

De inventarisatie voor verslaggeving van de Winterspelen vanuit Beijing (2022) nadert haar einde. Vrijwel alle media hebben hun wensenlijstje voor het aantal fotografen, verslaggevers en technici opgegeven en ook veel vaste volgers van wintersporten onder de zelfstandigen hebben hun kandidatuur voor een van de accreditaties aangegeven.

Wie dat nog niet gedaan heeft, dient dat per ommegaande in een mail aan de NSP kenbaar te maken. Begin januari zal NOC*NSF de balans opmaken en dat aan het organisatiecomité laten weten. Media volgend jaar volgt de tenaamstelling van de accreditaties.
Het IOC heeft Nederland voor Beijing een quotum van 38 media-accreditaties toegewezen. Het gaat om 25 accreditaties (E) voor journalisten, 11 voor fotografen (EP) en 2 voor technische ondersteuning. Het aantal is exclusief de medewerkers die voor rechtenhouders tijdens de Winterspelen in China aan de slag gaan.
Het aantal is exact hetzelfde als de Nederlandse mediadelegatie kreeg toebedeeld voor de Winterspelen in het Zuid-Koreaanse Pyeongchang (2018). Vier jaar eerder in Sotsji mochten nog 41 Nederlandse mediavertegenwoordigers verslag doen vanuit Rusland.
De Winterspelen in Beijing worden gehouden van vrijdag 4 februari tot en met zondag 20 februari 2022, over ruim een jaar alweer.