Nieuws

Voetbalzone komt met interviews met ’Kopstukken’

Op het YouTube-kanaal zendt de website Voetbalzone vanaf 2 februari wekelijks interviews uit met personen, die als bekende gezichten uit de voetbaljournalistiek worden gepresenteerd. Het programma draagt de naam Kopstukken. De interviews zijn ook als podcast te beluisteren via onder meer Spotify en Apple Music.

 Voor de eerste vijf afleveringen gaat presentator Justus Dingemanse in gesprek met  Frank Evenblij (Bureau Sport, Shirtje Ruilen, Peptalk), Soufiane Touzani (Tiki Taka Touzani, Touzani TV, FC Straat), Sjoerd Mossou (Algemeen Dagblad), Fresia Cousiño Arias (ESPN) en Sierd de Vos (Ziggo Sport).

In Kopstukken worden de gasten geconfronteerd met de mening van de kijkers, geven ze antwoord op een serie directe vragen, en bespreken ze hun carrière aan de hand van koppen uit de media en eerdere uitspraken van henzelf. De gesprekken geven een bijzonder inkijkje in het werk van de verschillende soorten voetbaljournalisten en de zaken waar zij mee te maken krijgen.

 Zo vertelt Evenblij over zijn ontmoetingen met Hristo Stoichkov, Marco van Basten en de vrouw van Stanislav Manolev. Touzani legt uit hoe het straatvoetbal hem in de tuin van Cristiano Ronaldo deed belanden, nadat hij door een ernstige rugaandoening zijn profcarrière noodgedwongen moest beëindigen. Mossou wijdt uit over zijn interview met Lionel Messi dat het ongemakkelijkste ooit werd en Cousiño Arias vertelt over de hindernissen die zij als vrouw in de voetballerij te verduren krijgt. De Vos put uit zijn carrière van bijna veertig jaar.

 

YouTube: https://youtu.be/a_BsejNNH8s

Spotify: https://spoti.fi/3iIVyDN