Nieuws

Biografie over Johan Derksen meteen een bestseller

Volgens Drentse media stonden mensen afgelopen zaterdag tot buiten in de rij bij Van der Velde Boeken in Assen voor een gesigneerde biografie over Johan Derksen. Ook biografen Antoinnette Scheulderman en Michel van Egmond waren daarbij aanwezig.

De auteurs schetsen, zo meldt uitgeverij Inside, ,,een indringend portret van een man die bekend werd door zijn controversiële uitspraken op televisie, maar die buiten het zicht van de camera's ook heel veel andere kanten heeft". ,,Of, zoals hij in dit spraakmakende boek zelf zegt: ik heb alleen op tv een grote bek."

Het boek over het leven van de veelzijdige journalist en voormalig hoofdredacteur van VI kwam vorige week meteen binnen op de eerste plaats in de Bestseller 60 van de boekhandels.

Het boek bestaat uit reportages van Van Egmond over onder meer markante plekken uit Derksens jeugd, het regelmatige rumoer in de studio bij Veronica Inside en over de rel rond zijn grap over Akwasi. Scheulderman interviewde Derksen een jaar lang met grote regelmaat.

Van Egmond schreef eerder al meerdere bestsellers over René van der Gijp en Wim Kieft. Ook schreef hij boeken vanachter de schermen van Voetbal Inside, een voorganger van het huidige Veronica Inside.

De 72-jarige Derksen kondigde vorige maand in het AD aan medio volgend jaar te gaan te gaan stoppen met het maken van televisie.

Wel is hij komende jaargang nog regelmatig te zien, te beginnen op 10 juni met het programma Oranjezomer, waarmee de zender SBS6 de zomeravonden tot en met 8 augustus gaat vullen.

Titel: Derksen

Omvang: 400 pagina’s

Auteurs: Michel van Egmond & Antoinnette Scheulderman

Uitgever: Inside, nummer 9789048858675

Prijs: €21,99