Nieuws

Natasja Weber gaat ná ED verder als freelancer

Natasja Weber gaat na een vast dienstverband van 20 jaar bij het Eindhovens Dagblad (ED) verder als freelancer, onder meer voor de sportredactie van de Volkskrant. Met de Olympische Spelen kwam er een eind aan haar verslaggeving van met name zwemmen voor het AD en de regionale titels van DPG.
,,Ik ben toe aan iets nieuws. Bij het ED was er zeker nog toekomst voor mij, maar niet de toekomst die ik voor ogen heb. Als sportjournalist bij een regionale krant liggen de prioriteiten logischerwijs bij de regionale sport. Mijn passie ligt vooral bij de nationale en internationale sportwereld. Ik wil breder werkzaam zijn in de sportwereld.”

Natasja Weber tijdens de Olympische Spelen voor het zwemstadion in Tokio.


Voor het Eindhovens Dagblad was Natasja Weber door het jaar heen hoofdzakelijk actief in de regio Zuidoost-Brabant. ,,Voor het AD heb ik de afgelopen jaren de internationale zwemtoernooien gevolgd, maar dat is ook maar een paar keer per jaar. Bovendien moest ik voor de drie Brabantse kranten (ED, Brabants Dagblad en BN/De Stem) veel avonddiensten eindredactie draaien en daar wilde ik al lang vanaf. Mijn hart - en mijn kracht - ligt bij het schrijven van verhalen.”

Met de Volkskrant heeft zij afgesproken inzetbaar te zijn voor zoveel mogelijk verschillende sporten. ,,De Volkskrant is een krant die ruimte biedt aan een grote variëteit aan sporten. Ook hebben veel verhalen in de Volkskrant een verrassende invalshoek en dat spreekt mij erg aan”, aldus Weber.

Daarnaast heeft Natasja Weber al diverse andere opdrachtgevers gevonden, zowel binnen als buiten de sportwereld. Bovendien heeft ze vergevorderde plannen voor een nieuwe biografie nadat zij er eerder een schreef over langeafstandszwemster Sharon van Rouwendaal.

Bij het Eindhovens Dagblad neemt Linda Derksen het zwemmen over. De andere sporten waar Natasja Weber de afgelopen jaren veel over heeft geschreven - hockey, paardensport, golf en judo - worden over meerdere collega’s en/of freelancers verdeeld.