Nieuws

Jacques Nieuwlaat combineert tv-verslag darts met diverse andere activiteiten

Jacques Nieuwlaat zal ook bij de nieuwe tv-rechtenhebber Viaplay verslag doen van darts. Nieuwlaat laat zich voor de zogeheten tv-toernooien steeds inhuren. Voor RTL7 volgde hij de laatste jaren het WK darts in Londen vanuit een commentaar-cel in Hilversum. Hij is nog nooit aanwezig geweest bij een WK in Londen.

Jacques Nieuwlaat (links) met Dan Gurney bij de Dutch Masters in 2016. (Foto: Frank van Engelen/ANP)

,,Darts zie je toch het best op tv. Het heeft voor mijn werk totaal geen zin in die speelhal te gaan zitten. Ik blijf dan liever in Nederland. Ik heb snel last van heimwee en slaap graag thuis bij mijn vrouw”, aldus Nieuwlaat (49) in het AD.

Nieuwlaat deed eerder voor SBS6 en Sport1 verslag van darts. Hij combineert die rol met diverse andere functies. Nieuwlaat is al tien jaar bestuurslid van de spelersvakbond PDPA, is adviseur van profbond PDC en regelt deals voor darters bij hotel-en reisorganisaties. Ook begeleidde hij darter Wessel Nijman in een matchfixingzaak. Bovendien is Nieuwlaat hoofdscheidsrechter bij toernooien van de overkoepelende werelddartsbond WDG en exploiteert hij een darts-database met diverse grote afnemers.