Nieuws

Jury Sportfoto van het Jaar heeft eindoordeel geveld

De jury van de NSP/Zilveren Camera Sportfoto van het Jaar heeft afgelopen week een eindoordeel geveld. In de categorie Sport werd een top 3 samengesteld uit 202 ingezonden foto’s en tevens de beste serie verkozen uit 56 inzendingen. De winnaars blijven tot eind januari bij de bekendmaking geheim.

De jury bestond dit jaar uit René Bouwman, Mathilde Dusol en Louis van de Vuurst. Vorig jaar werd een foto van baanwielrenner Harry Lavreysen als wereldkampioen keirin uitverkoren, gemaakt door Koen van Weel (ANP).

De NSP bekijkt nog op welke wijze we de winnende foto bekend kunnen maken en de cheques van onze sponsor Cameraland (€2500 voor de winnaar, €1000 voor de nummer 2 en €500 voor de nummer 3) kunnen overhandigen. De winnaar krijgt tevens de unieke Kristallen Camera, een kristallen fotocamera van de glaskunstenaar Ming Hou Chen, beschikbaar gesteld door Canon.

Deze felbegeerde Kristallen Camera werd eerder gewonnen door Klaas-Jan van der Weij (2014), Koen Suyk (2015), Eric Verhoeven (2016), Jiri Büller (2017), Vincent Riemersma (2018), Marcel van Hoorn (2019) en Koen van Weel (2020).

De drie prijswinnende fotografen bij de vorige editie: in het midden winnaar Koen van Weel, geflankeerd door Robin van Lonkhuijsen (links) en Pim Ras (rechts). (Foto: Stephan Tellier)

Vanwege de huidige lockdown zijn we niet in staat om samen met Arko Sports Media ons jaarlijks Sport & Media Nieuwjaarsdiner te organiseren. Samen met onze partner TOTO/De Nederlandse Loterij kijken we naar een geschikt moment om een samenkomst met uitreikingen van de diverse jaarprijzen te organiseren, zodra dit mogelijk is.