Nieuws

Biografie Eric Meijers is ook eerbetoon aan Danny van den Broek

Rond de sterfdatum van Danny van den Broek – 7 april – verschijnt de biografie van voetbaltrainer Eric Meijers,  die via het tv-programma VI beter bekendheid kreeg met zijn opmerkingen over ‘die kut-keeper’.  Danny van den Broek overleed vorig jaar op 63-jarige leeftijd. Tijdens zijn ziekteproces stokte de productie van het boek dat hij al voor een flink deel in de steigers had staan.  

Danny van den Broek met zijn idool Johan Cruijff, gefotoshopt door Broer van den Boom

Danny van den Broek was bijna veertig jaar in dienst van De Gelderlander, voornamelijk als sportredacteur.  ,,Toen Danny ziek werd had hij natuurlijk wel wat anders aan zijn hoofd”, vertelt Eric Meijers in De Gelderlander. ,,Ik dacht dat het verhaal maar half was afgekomen. Na zijn dood werd duidelijk dat hij nog een tijd keihard had doorgewerkt: negen van de tien hoofdstukken lagen er." 
 
Samen met Jan Sommerdijk, journalist bij Omroep Gelderland, werd een tiende en laatste hoofdstuk geschreven. Zo kon het boek alsnog worden voltooid. Het is het verhaal van een lange trainerscarrière, bij onder meer Achilles en de teloorgang van die club uit Groesbeek. 

Danny van den Broek (Foto’s: Broer van den Boom)

Meijers: ,,Dat het nu is afgemaakt, is ook een eerbetoon aan Danny. Begin april zal hij worden geëerd, in overleg met zijn zonen." De opbrengst gaat naar Stichting Melanoom, die zich inzet voor patiënten met een melanoom, een vorm van huidkanker.  

Ook de familie Meijers komt uitgebreid aan bod. Zijn vader Pauke was ooit de duurste speler van Nederland en kwam uit voor onder meer NEC, De Graafschap en Feyenoord. In het boek beschrijft Meijers ook wat hij meemaakte tijdens de cursus betaald voetbal met Dennis Bergkamp, Phillip Cocu en ontmoetingen van Alex Ferguson en Cristiano Ronaldo.