Nieuws

Foto met polsstoksprong Koppelaar tweede in Duitse verkiezing

Een beeld van de Nederlandse polsstokhoogspringer Rutger Koppelaar is bij de verkiezing van de Duitse sportfoto van 2022 op de tweede plaats geëindigd. Fotograaf Kai Pfaffenbach ving Koppelaar tijdens het EK atletiek in beeld tegen een decor van een regenboog en de Olympia Turm op het Olympiapark van München. Koppelaar eindigde op het EK als vierde. De foto kreeg de naam ‘Somewhere over the Rainbow’. 

De polsstokhoogsprong van Rutger Koppelaar op het EK atletiek. (Foto: Kai Pfaffenbach)

Winnaar van de verkiezing werd Matthias Hangst (44), die voor de derde keer op rij de winnende foto maakte. De eerste prijs werd gehonoeeerd met een geldbedrag van 10.000 euro. Hangst zegevierde met een foto van de start van het onderdeel zwemmen bij het EK triatlon in München. ‘Unterwassershow’, noemde Hangst de foto.

De ‘sportfoto van het jaar’ in Duitsland, de start van het onderdeel zwemmen bij het EK triatlon. (Foto: Matthias Hangst)

Onder voorzitterschap van Axel Springer junior bestond de jury uit veertien (voormalige) topsporters onder wie de voetballers Manfred Neuer, Bastian Schweinsteiger en Franz Beckenbauer, golfer Bernhard  Langer, zwemster Franziska Von Almsick en kunstrijdster Katarina Witt. Juryvoorzitter Axel Springer junior is de oudste zoon van uitgever Axel Springer, die onder het pseudoniem Sven Simon een bekend sportfotograaf was. De prijs draagt de naam Sven-Simon-Preis.