Nieuws

ALLsportsradio viert tienjarig bestaan met extra lange uitzending

Woensdag 31 januari is het tien jaar geleden dat een aantal bekende Nederlandse sporters op het Media Park in Hilversum het station ALLsportsradio in gebruik stelde.

Het jubileum wordt tien jaar later luister bijgezet met een vijf uur durende XXL-uitzending van ALLsportsradio LIVE!, die om 12.00 uur begint. Bekende studiogasten wonen de uitzending bij.

De jubileumuitzending wordt gepresenteerd door Robert Denneman, Daan Prins en Ron Lemmens. Zij worden bijgestaan door regelmatige gasten als Rick Winkelman, Frits Barend en Tom Coronel.

Afsluiting vormt een speciale aflevering van ‘Bloed, Zweet & Tranen’, waarin oud-scheidsrechter Mario van der Ende tennisicoon Richard Krajicek ontvangt. Krajicek won in 1996 de Wimbledon-titel in het enkelspel en is daarmee de enige Nederlandse tennisser die een grandslamtoernooi heeft gewonnen in het enkelspel.

De crew en gasten als Aad de Mos en Tom Coronel bij de ingebruikstelling van ALLsportsradio in 2014.

ALLsportsradio begon in 2014 als eerste Nederlandse radiostation dat zich volledig richt op alle facetten van de sport. Behalve topsport is ook aandacht voor breedtesport en minder bekende sporten.

Lars Schotanus van ALLsportsradio zegt in een persbericht: “Tot aan de start van ons station was er relatief weinig aandacht voor sport op de Nederlandse radio. Op het iconische radioprogramma ‘Langs de Lijn’ na beperkte de aandacht voor sport zich vaak tot ‘een interviewtje’, waarin een sporter met een bepaalde sportprestatie werd gefeliciteerd. Daar wilden wij verandering in brengen! Op ALLsportsradio brengen wij de verhalen achter de sport. Niet de prestatie, maar de sporter achter de prestatie staat bij ons centraal.”

Volgens Schotanus zijn de traditionele radiostations ‘gek genoeg nog steeds maar bezig met bereik, terwijl het medialandschap om ons heen steeds verder versnippert’.

ALLsportsradio zegt niet de hele wereld te willen bereiken, ‘maar uitsluitend de decision makers in de sport’. De jubileumuitzending van ALLsportsradio is te beluisteren via www.allsportsradio.nl.