Nieuws

Geen Nederlandse winnaars bij mediaprijzen van de AIPS

Ook de laatste vier overgebleven Nederlandse kandidaten voor de AIPS Awards zijn in de voorronden gesneuveld. Drie Nederlandse fotografen een één schrijvende collega zaten voor de bekendmaking van de top 10 nog in de race, maar zijn deze week afgevallen in de strijd om het  jaarlijkse mediaprijzenfestijn van de AIPS.

Voor de zesde editie van de AIPS Sport Media Awards zijn meer dan 1890 inzendingen binnengekomen uit een recordaantal van 141 landen, meldt de organisatie. Acht van de Nederlandse inzendingen haalden de long list van circa 600 kanshebbers. Zes fotografen haalden de longlist, drie reikten er tot de shortlist geplaatst.

 

Uit de hoeveelheid inzendingen blijkt volgens de AIPS “een ongelooflijke kwaliteit, creativiteit en diversiteit in de verschillende mediavormen”.

Andy Astfalck (The Drama of Athletics - Getty Images) en Robbert Wijtman ( Cirkel van doorzettingsvermogen - Cscsportsphotography.com) haalden wel de shortlist, maar niet de top 10 in de categorie actiefoto (enkel). Een ronde eerder waren Pim Ras, Albert ten Hove en Iris Van den Broek al afgevallen.

In de categorie actiefoto (serie) viel Geert van Erven in het zicht van de top 10 af. Albert ten Hove viel op weg naar de shortlist al buiten de boot.

In de jongerencategorie was er geen plaats in de top 10 voor de reportage die Michel Doodeman maakte over Erling Haaland voor Hard Gras.

 

De winnaars worden op dinsdag 30 april bekendgemaakt tijdens het AIPS Congres in het Spaanse Santa Susanna.