Nieuws

Pim Bijl snelste journalist op de marathon

Aangevuld met nieuwe informatie!

AD-verslaggever Pim Bijl was zondag 14 april de snelste Nederlandse sportjournalist in de NN Marathon Rotterdam. Daarmee troefde hij collega’s als Arjan Schouten (eveneens AD), Jeroen Grueter (NOS) en Thomas Sijtsma (Trouw) ruimschoots af.

Pim Bijl, na afloop van een eerdere marathon

Het is ons niet bekend of ook andere sportverslaggevers de eindstreep hebben gehaald.

Bijl was aan de start van de 43e marathon in Rotterdam verschenen om het record van zijn atletiekclub PAC te breken (2.20.58), maar slaagde helaas niet in zijn missie. Niettemin liep hij in 2.23.00 wel een persoonlijk record. Hij was daarmee bovendien de snelste Rotterdammert.

“Uit het niets voelde ik een enorme steek in mijn hamstring, ik dacht zelfs aan opgeven, maar gelukkig trok het weg”, vertelde hij na afloop op de Instagrampagina van het AD. “Ik ben zo trots! Het marathon-gevoel zit in mijn lijf, en dat is wat je wilt opzoeken.”

Jeroen Grueter

De doorzetters Arjan Schouten (4.09.50) en Jeroen Grueter (4.16.00) verbeterden eveneens hun persoonlijke records.

“Inzinking, twijfels, pijn, de metro lonkte, maar toch maar voor een derde plak naar de Coolsingel gehobbeld voor een PR. Rotterdam was prachtig”, tekende Schouten op X op.

En Grueters pad ging evenmin over rozen. “Na de euforie van vorig jaar was ik even vergeten dat de marathon een monster is dat je met huid en haar opvreet, op straat spuugt en op je gaat dansen. Het was ongekend zwaar. Met 4.16 echter best tevreden (pr met 12 minuten).”

Thomas Sijtsma met medaille, bier en twee vingers in de neus.

Thomas Sijtsma debuteerde op de marathon met een tijd van 3.20, na een naar eigen zeggen ‘kwakkelende voorbereiding’. Hij werd op weg naar zijn debuutmarathon gecoacht door Pim Bijl en streefde naar een tijd onder de 3.20. “Dat leek lang goed te gaan, tot er een monumentale ineenstorting kwam”, aldus Sijtsma. Dat gebeurde ergens tussen de 30e en 35e kilometer, mede veroorzaakt doordat de gedroomde toptijd niet meer haalbaar bleek.

Zie ook:

Arjan Schouten na de marathon

https://www.instagram.com/reel/C5vnYcWIiRd/?utm_source=ig_web_copy_link