Nieuws

ZEROHERO, keepersboek over ziel en (mis)fortuin van de doelman

Keepers zijn doorgaans de held of de schlemiel van een gewonnen of verloren wedstrijd. Om de ziel van deze sluitposten (m/v) bloot te leggen, is auteur Martijn Buurman therapeutisch te werk gegaan en heeft voor zijn boek ZEROHERO in anderhalf jaar tijd  liefst vijftien keepers geïnterviewd.

Het project, vertaald naar een boek van 516 pagina’s, de lancering van een keepersplatform en een podcast, is volgens de auteur “een eerbetoon aan deze bijzondere groep sporters”.

Op zijn LinkedIn-pagina legt hij het als volgt uit: “Het boek, de website en de community vormen een platform waar de verhalen, vaardigheden en de vaak onzichtbare heldendaden van keepers en goalies centraal komen te staan. Het wordt een plek waar alle keepers en goalies (jong en oud en van ieder niveau) ervaringen kunnen delen, leren van elkaar, en de erkenning krijgen die ze verdienen. Door dit initiatief hoop ik dat mensen anders naar keepers en goalies gaan kijken. Dat ze gewaardeerd worden als de ruggengraat van elk team en als stille helden van de sport. Dit project wordt een viering van de moed, het unieke perspectief en de cruciale rol van de keeper en goalie. In iedere sport.”

Martijn Buurman

Buurman interviewde voor zijn boek Gerrie Eijlers, Bart Ravensbergen, Bianca Schanssema, Jaap Stockmann, Josine Koning, Nieki Verbeek, Ian Meierdres, Eline Gabriele, Jowin Ansems, Raimond van der Gouw, Nick Olij, Femke Liefting, Arie van de Bunt, Laura Aarts en Pim Steenbrink. Het zijn talenten,  toppers en voormalige keepers uit het handbal, hockey, ijshockey, voetbal en waterpolo.

In het boek tevens beschrijvingen van beroemde blunders en reddingen, verhalen over scorende keepers, tien Top 10's van de beste keepers ter wereld, quotes van en over keepers en ongeveer 200 foto's.

ZEROHERO wordt op woensdag 12 juni ten doop gehouden in IJssportcentrum Tilburg Trappers, Stappegoorweg 3a in Tilburg.

Titel: ZEROHERO, 516 pagina’s

Uitgever: 88 Balls Media

Prijs: €49,95/€59,95 (gesigneerd)