Nieuws

Friese journalist beleeft dol avontuur met St Louis Blues

IJshockeyfanaat Gerard Bos, freelance medewerker van onder meer de Leeuwarder Courant, heeft in de Verenigde Staten een ongekend avontuur beleefd. Dankzij schenkingen van gulle gevers was hij in staat de triomftocht van de St Louis Blues naar de Stanley Cup te volgen.

Bos is sinds 1994 fan van St. Louis Blues, door hem omschreven als ‘het Cambuur van de Amerikaanse ijshockeycompetitie’. Het winnen van de Stanley Cup, de belangrijkste prijs in het Noord-Amerikaanse ijshockey, was een hoogtepunt voor de club die in 1970 voor het laatst in een finale speelde. Begin dit jaar stond de club nog strak onderaan.

,,De mensen zijn uitzinnig van vreugde”, liet Bos weten vanuit de VS. Toen men in de Verenigde Staten doorkreeg dat hij de finaleronde graag zou bijwonen, werd onder de lokale supporters een inzamelingsactie gestart. Eenmaal in de VS werd Bos nogmaals verrast door een vrijgevige Nederlandse zakenman en een emotionele bijdrage van een Amerikaanse moeder die haar zoon, ook ’Blues’-fan, onlangs aan een ernstige ziekte verloor.

Zijn aanwezigheid kreeg veel aandacht in de Amerikaanse media. De belangstelling leidde er toe dat hij ook in het bezit kwam voor tickets voor de beslissende duels. Sommige fans hebben Bos zelfs al geadopteerd als officiële geluksbrenger van de eeuwige underdog. „Ze noemen mij al hun mascotte”, zegt de Fries zielsgelukkig.

 

Voor een impressie zie https://www.facebook.com/gerardbos