Nieuws

Anton van der Giessen overleden

‘De nestor van de regionale voetbaljournalistiek’ – zo wordt Anton van der Giessen genoemd op de website regio-voetbal.nl. Van der Giessen overleed op 3 juni op 72- jarige leeftijd. Hij was al enige tijd ziek.

Anton van der Giessen (Foto: Jeroen de Bruin / DBRN fotografie)

Op 9 april bezocht Anton van der Giessen voor het laatst een wedstrijd. Tot vorige week bleef Anton van der Giessen bijdragen leveren voor de veelgelezen site over amateurvoetbal met 1 miljoen paginaviews per maand. Op regio-voetbal.nl worden bijna 90 clubs gevolgd in de regio’s Alblasserwaard, Vijfheerenlanden, West-Betuwe, Bommelerwaard, Land van Heusden & Altena en de Krimpenerwaard.

Anton van der Giessen (1950) volgde vooral clubs in de regio Leerdam. Hij stond vanaf zijn twaalfde ruim zestig jaar lang ieder weekend langs het veld om verslag te doen. Aanvankelijk deed hij dat voor Nieuwsblad Geldermalsen, later voor De Gecombineerde en Het Kontakt.

De verslaggeving deed hij lang naast zijn werk in de wetenschappelijke wereld als leidinggevende bij onder meer RIVM en et Planbureau voor de Leefomgeving.